7.1 C
București
joi, 21 ianuarie

Salvați Copiii intensifică dotarea spitalelor: aparatură medicală performantă ajunge la Petroșani și Făgăraș

Organizația Salvați Copiii intensifică programul de dotare a spitalelor din România cu echipamente și aparatură esențiale unui act medical cât mai sigur, în contextul pandemiei de COVID-19 și echipează de urgență două unități din Petroșani și Făgăraș, ai căror medici au accesat Fondul de urgență deschis de organizație. Achiziționarea materialelor de protecție și a echipamentelor medicale a necesitat o investiție totală de 47.700 lei, ce a fost realizată cu sprijinul Libris.ro.

Astfel, Spitalul Municipal “Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș primește atât echipamente de protecție, cât și un aspirator de secreții, o lampă și ochelari de fototerapie, în valoare totală de 21.000 de lei.

Totodată, Spitalul de Urgență Petroșani va fi echipat de urgență cu materiale de protecție și aparatură medicală – un pulsoximetru, un perfuzomat și 3 termometre, în valoare totală de 26.700 lei.

În perioada pandemiei de COVID-19, din 15 martie până în prezent, la Maternitatea din Petroșani s-au născut 87 de copii, dintre care 14 prematuri și alți 10 cu malnutriție fetală, categorii extrem de vulnerabile și care necesită un mediu protejat și intervenție medicală cu aparatură performantă.

Dotările din Făgăraș și Petroșani sunt realizate cu sprijinul Libris.ro, care a contribuit în această perioadă la fondul de urgență pentru spitale cu o sumă totală de 126.970 lei. Spitalul de Copii din Brașov și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au primit deja echipamentele achiziționate din aceste fonduri, exact când situația era cea mai dramatică acolo.

”Salvați Copiii intensifică efortul de dotare a spitalelor din întreaga țară, pentru ca medicii să poată salva vieți în condiții de siguranță și având la dispoziție aparatura medicală necesară. E o perioadă critică, în care spitalele trebuie întărite”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

“Perioada aceasta a fost și este una dificilă pentru unitățile medicale, prin urmare am decis, alături de Salvați Copiii, să direcționăm fondurile pe care în mod normal le strângem pentru dotarea maternităților către spitalele care au nevoie de echipamente de protecție în contextul pandemiei. Cititorii Libris.ro ne-au rămas alături în acest demers și din donațiile noastre și ale clienților am reușit să susținem deja dotarea a 4 unități medicale”, a afirmat Laura Țeposu, CEO Libris.ro.

Până în prezent, în cadrul fondului de urgență pentru spitale inițiat de Salvați Copiii au fost colectate fonduri totale în valoare de 651.100 Euro, din care, 517.813 Euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market România, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 133.287 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Până în acest moment, 44 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 5.570 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 198.268 de echipamente și materiale medicale indispensabile.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde sunt centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc. Persoanele fizice care vor să ajute pot dona online pe site-ul Salvați Copiii.

Fiecare contribuabil poate, de asemenea, ajuta prin mecanismul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit până pe 30 iunie 2020. Procedura este foarte simplă și nu costă nimic. Formularul se poate completa si trimite inclusiv online: https://www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza. Fondurile astfel colectate vor fi folosite de Salvați Copiii pentru întărirea capacității sistemului medical românesc.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW