0.9 C
București
sâmbătă, 6 martie

Samsung este în scădere uriașă

Samsung are o scădere uriașă în profit după problemele interne ale grupului. Profitul operațional pe Q2 2019 va fi mai mic cu 56% față de perioada similară a anului anterior, informează arenaIT.ro.

Tradus în cifre, asta inseamnă aproximativ 5.56 miliarde dolari profit, adică cea mai mică valoare, de la Q3 2016, momentul scandalului cu Note 7. Și încasările grupului vor scădea cu 4%, până la 48 miliarde dolari.

Samsung a vândut mai multe telefoane decât Huawei

Analiștii economici mizează pe scăderea comenzilor de chipset-uri către Huawei ca principal motiv al declininului financiar. Asta poate fi un alt motiv pentru care, la summit-ul G20 din Asia, Donald Trump a declarat ca va ridica sancțiunile dictate împotriva companiei chineze.

Există și o parte pozitivă în acest caz. Pe anumite piețe, Samsung a vândut mult mai multe smartphone-uri decât Huawei, înregistrând creșteri pe acel segment.

Partea interesantă abia acum vine: sumele de mai sus ar fi putut fi chiar mai mici. Însă coreenii au încasat sume mari de bani de la Apple, că urmare a unei clauze din contractul de furnizare de panouri OLED către producătorii iPhone.

Mai exact, puțin peste 10% din profit e reprezentat de această sumă: 684 milioane dolari. Aceasta este o „amendă” ca urmare a faptului că Apple a ratat anumite ținte de vânzări.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW