Sanador a inaugurat Centrul Oncologic Sanador – cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punct de vedere al complexității serviciilor medicale. Acesta este localizat în apropiere de Piața Victoriei din București și este integrat Spitalului Clinic Sanador, valoarea investiției ridicându-se la aproximativ 20 milioane de euro, sumă provenită din fonduri proprii și credite bancare.
Centrul Oncologic Sanador asigură pacienților o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară: radioiodoterapie, SPECT-CT, PET-CT, împreună cu cele mai performante echipamente și tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogată experiență în domeniu. Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic beneficiază de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia: bloc operator la standarde internaționale (fiecare sală de operație este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3-4, asigurând protecție totală împotriva infecțiilor intraspitalicești), anestezie și terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, compartiment de primiri urgențe (24/24H) cu 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.
Fiecare caz medical este analizat individual, de către o Comisie Oncologică Multidisciplinară(Tumor Board) alcătuită din medici cu experiență, din diferite arii medicale de interes (radioterapie, chirurgie oncologică, neurochirurgie, imagistică, anatomie patologică, nutriție, etc) cu scopul de a oferi pacienților soluții medicale personalizate, care să le asigure cel mai bun rezultat posibil.
“Decizia de a înființa un centru medical integrat pentru diagnosticarea și tratarea cancerului a venit pe fondul deficitului de servicii de specialitate în România. Nevoia pacienților oncologici pentru tratamente este foarte mare, în special în ceea ce privește radioterapia, iar capacitatea centrelor în momentul de față este insuficientă. În cadrul Centrului Oncologic Sanador ne propunem să asigurăm pacienților o gamă complexă de investigații și tratamente, acordate de medici de un înalt nivel profesional, într-un spital construit după ultimele standarde internaționale în domeniu“, a declarat dr. Doris Andronescu, Director General Sanador.
Clădirea în care funcționează Centrul Oncologic Sanador se întinde pe o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați, are 9 niveluri și beneficiază de tehnologii medicale de ultimă generație:
– tehnologie pentru radioterapie Varian: 2 acceleratoare liniare TrueBeam și TrueBeam STx High Definition; TrueBeam STx încorporează un sistem complex și avansat de livrare a tratamentului conform planului, imagistică de verificare zilnică și un management al modificărilor poziției pacientului pentru a efectua radiochirurgie cu mare precizie și viteză
– tehnologie pentru brahiterapie (radioterapie internă) – echipament Varian GammaMedPlus iX
– Medicină nucleară: tehnologie SPECT-CT (echipament Siemens Symbia Intevo Bold) cu ajutorul căreia se pot identifica modificări la nivel celular încă din stadiu incipient, aspect esențial în depistarea precoce a unor afecțiuni grave, precum cele din sfera oncologică și nu numai, cu secție dedicată pentru terapie izotopică, precum și PET-CT, acesta urmând a fi instalat în câteva luni;
– Computer Tomograf 4D Philips Big Bore
Centrul Oncologic Sanador este singurul din sectorul medical privat care deține secție dedicată pentru terapia izotopică.
În România sunt 126.000 de pacienți cu afecțiuni maligne înscriși în Programul Național de Oncologie. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în continuă creștere la nivel mondial, în următorii 20 de ani fiind preconizate cu 70% mai multe astfel de cazuri. În același timp, cercetătorii în medicină avansează în identificarea unor metode inovatoare de tratament, astfel încât un procent cât mai mare al pacienților care primesc acest diagnostic în stadii incipiente să își poată continua în condiții normale viața, sub monitorizarea periodică a specialiștilor.
Centrul Oncologic Sanador înglobează în construcția sa casa desemnată monument istoric din str. Sevastopol nr. 5 – locuinţa prof. N. Danielescu, inginer silvic, personalitate importantă pentru emanciparea societăţii româneşti ante 1900. Imobilul, nemodificat substanţial timp de peste 120 de ani și restaurat de Sanador, datează din anul 1895, avându-l ca arhitect pe Richard Kraft, celebru în acea vreme, format în şcolile superioare ale Imperiului Austro – Ungar. Clădirea reflectă influenţa pe care a avut-o arhitectura eclectică de provenienţă austriacă, care a avut ecou în Ţările Române în secolul al XIX-lea – pinioane baroce, bosaje şi coloane renascentiste, ferestre în arc de cerc aplatizat, balustrade metalice din fier forjat. În ansamblu, aceasta poartă amprenta stilistică a palatelor urbane vieneze aplicată unor volume la o scară mai mică, provincială. Exemple de astfel de clădiri sunt din ce în ce mai puţine la număr şi cu atât mai valoroase prin raritatea lor şi prin faptul că se cunoaşte arhitectul şi notorietatea sa.