3.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

Sancțiunile împotriva gazoductului Nord Stream 2, votate în Congresul SUA

Adoptarea de sancțiuni împotriva gazoductului rus Nord Stream 2, acuzat de SUA că sporește influența Rusiei în Europa, a fost votată, marți, în Congresul american, cu 86 de voturi ”pentru”, 8 împotrivă, informează AFP, citată de HotNews.ro şi b1.ro.

Vizate de sancțiuni sunt companiile care colaborează la construirea gazoductului sub Marea Baltică, cu excepția Ucrainei.

Astfel, manageriii companiilor și acționarii principali ai acestora vor avea interdicția de intrare în SUA sau le vor fi revocate vizele. De asemenea, vor fi blocate tranzacțiile lor financiare în SUA.

Uniunea Europeană denunță aceste sancțiuni.

De altfel, de sancțiuni vor fi afectate și gazoductul TurkStream, care urmează să aducă gaz prin Marea Neagră, în Turcia, precum și proiectele succesive ale Nord Stream 2 și TurkStream.

Textul adoptat de Congresul american trebuie să fie promulgat de președintele Donald Trump, care se opune cu vehemență proiectului rus.

Prin gazoductul Nord Stream 2 se va livra, începând din 2020, gaz din Rusia în Germania, ocolind teritoriile Poloniei și Ucrainei.

Până acum, prin Marea Baltică s-au instalat peste 2.100 de kilometri de conducte duble, iar până la finalizarea proiectului mai este nevoie de instalarea a 300 de kilometri.

Potrivit sursei citate, Nord Stream 2 va dubla capacitatea gazoductului Nord Stream, de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW