marți, 27 octombrie
8.5 C
București
marți, 27 octombrie

Sărbătoarea Sfântului Nifon a unit mii de credincioși

Încă de la primele ore ale dimineții de 11 august, mii de creștini au venit să se roage la Moaștele Sf. Ierarh Nifon, Mitropolit al Târgoviștei și Patriarh al Constantinopolului.

Mii de credincioși participă, în fiecare an, la ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, organizate de Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană din Târgovişte, iar printre multitudinea de oameni a fost prezentă și doamna Viorica Dăncilă, alături de Mihai Fifor și Rovana Plumb, potrivit gazetadambovitei.ro.

„Permiteți-mi să-mi exprim bucuria pentru că am remarcat de asemeni prezența în mijlocul nostru, bucurându-se în rugăciune la sărbătoarea de astăzi, a doamnei prim-ministru a Guvernului României, împreună cu alți membri ai guvernului. Și alții au fost anunțați, dar s-au pierdut pe drum, însă nu-i nimic, să fie salvați de Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, Nifon.

Tot în decursul zilei de ieri au fost lansate mai multe volume ale Editurii Arhiepiscopiei Târgoviştei, iar elevii premianți ai Concursurilor și Olimpiadelor Naționale, precum și profesorii îndrumători, au primit diplome de merit.

„Tineretul creștin trebuie să reziste la toate isipitele, să reziste la secularizare și la tot felul de idei năstrușnice și de ideologii iluzorii. Suntem conștienți că toate mijloacele de comunicație media sunt foarte necesare, dar trebuie să le folosim cu atenție. Biserica dă mesaj tineretului școlar că relația dintre știință și religie este una strânsă, și noi îi încurajăm pe toți olimpicii la toate disciplinele la care au luat premii interne și internaționale”, a mai spus Mitropolitul înainte de a le acorda elevilor diplomele.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW