Schimb dur de replici între Donald Trump și Joe Biden privind viitoarele lor dezbateri electorale

Donald Trump refuză ca a doua dezbatere cu contracandidatul său la prezidențiale, Joe Biden, să aibă loc „de la distanță”, fiind convins că nu mai este contagios.

Între echipa lui Donald Trump și cea a contracandidatului său democrat Joe Biden au loc în aceste zile schimburi de replici pe un ton în continuare foarte dur, mai ales privind viitoarele lor dezbateri din cadrul campaniei prezidențiale deja bulversată de diagnosticul pozitiv cu Covid-19 al președintelui Trump. Schimbul de invective continuă, punând sub semnul întrebării viitoarele confruntări televizate.

După ce a declarat „inacceptabilă” participarea sa la o dezbatere virtuală, săptămâna viitoare, cu Biden, Donald Trump – depășit în sondajele de opinie de către adversar – a cerut două dezbateri în direct, la 22 octombrie, deja prevăzută, și o altă dezbatere suplimentară la 29 octombrie, cu doar cinci zile înaintea prezidențialelor americane. Propunere respinsă însă imediat de Joe Biden. Boicotarea de către Trump a dezbaterii din 15 octombrie lovește una din marile întâlniri ce urma să aibă loc în cadrul campaniei prezidențiale americane. Dar, luând act de starea de sănătate a președintelui, Comisia independentă însărcinată cu organizarea acestor dezbateri a decis joi ca cei doi candidați să poarte schimbul de idei stabilit pentru 15 octombrie „de la distanță, din locuri separate”.

„Nu-mi pierd timpul cu o dezbatere virtuală. Asta nu este dezbatere”

Sunt cuvintele cu care a reacționat Donald Trump într-o declarație la canalul de televiziune Fox Business, cu precizarea că „nu crede că mai este contagios”. Bill Stepien, directorul de campanie al lui Trump, și el testat pozitiv cu Covid-19, a susținut, fără probe, că o dezbatere virtuală „ar fi un cadou oferit lui Biden”, care „ar putea să beneficieze de un teleprompter din bunkerul său situat la subsol”… „Americanii merită să-i audă direct pe cei doi candidați”, a adăugat Bill Stepien.

„Comportamentul eratic al președintelui nu-l autorizează să schimbe calendarul campaniei, acceptat de ambele echipe încă din luna iunie”, a reacționat directoarea de campanie a lui Joe Biden, Kate Bedingfield, făcând precizarea că Joe Biden „rămâne gata să participe la dezbaterea finală din 22 octombrie… Donald Trump se poate prezenta sau refuza, este alegerea sa”.

Este cert însă că, joi, Joe Biden a fost testat din nou negativ și își continuă campania, de data aceasta în statul Arizona, unul dintre statele-cheie ce pot bascula rezultatul scrutinului din 3 noiembrie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW