duminică, 23 februarie, 2020
11.8 C
București

Schimbare șocantă în noul cod rutier: Se ridică toate mașinile

Probleme mari pentru șoferii români din „Cizmă”. Noul Cod rutier italian le interzice persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, anunță evz.ro.

Prin urmare, mai mulți români stabiliți în Italia s-au trezit cu mașinile ridicate sau, după caz, cu amenzi usturătoare, după ce s-a modificat Codul rutier. 
Ambasada României din Italia a publicat pe pagina de Facebook o serie de clarificări privind noua legislație și cum îi poate afecta aceasta pe români, prin care explică practic modificările din Codul rutier italian în ceea ce privește circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate.

„Pentru nerespectarea dispozițiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 și 2.848 de euro. În astfel de situații, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulației vehiculului, transportul și depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public.

În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispozițiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancțiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”, explică Ambasada României, potrivit sursei citate.

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Slovacia: amplă manifestație, la doi ani de la asasinarea jurnalistului de investigații Jan Kuciak și a logodnicei sale

În urmă cu doi ani, la 21 ianuarie 2019, Slovacia afla de asasinarea jurnalistului angajat prin scrisul său împotriva...

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

TRENDING