Ai realizat un site atractiv, care are un meniu usor de accesat si prezinta un continut relevant pentru publicul tau tinta, iar acum iti astepti vizitatorii? Trebuie sa ai in vedere faptul ca nu aceasta este prima experienta cu care iau contact. Initial, vor trebui sa intre pe site. Daca acesta se incarca foarte greu, nu te astepta sa vizitatorii tai sa aiba rabdarea necesara pentru a astepta prea mult timp. Cel mai probabil acestia vor parasi pagina ta si se vor indrepta catre competitie. In fond, alternative existe, iar acestea se regasesc la doar un click distanta. In acest sens, Google recomanda ca site-urile sa aiba o viteza de incarcare de sub doua secunde.
Iar acum poate te intrebi cum influenteaza viteza de incarcare calitatea procesului de optimizare SEO. Google isi doreste sa ofere utilizatorilor sai cea mai buna experienta in online, iar aceasta sa fie livrata in cel mai scurt timp posibil. Cu alte cuvinte, viteza de incarcare influenteaza experienta utilizatorilor. Intr-un studiu care a analizat cei mai importanti factori de stres pentru oameni, asteptatul unui site sa se incarce se afla pe aceeasi pozitie cu rezolvatul unei probleme matematice si are o valoare mai mare decat urmaritul unui film de groaza. Daca site-ul tau se incarca rapid, oamenii sunt mai fericiti, petrec mai mult timp navigand prin el, cumpara mai mult si se intorc de fiecare data cand au nevoie de produsele tale. Prin translatie, Google va considera ca site-ul tau raspunde nevoilor utilizatorilor si te va pozitiona cat mai sus in paginile cu rezultate ale cautarilor pe cuvintele cheie pe care le targetezi.
Daca site-ul tau se incarca greu nu vei pierde din cumparatori, dar rata de respingere va fi din ce in ce mai mare. Iar acesta nu este un avantaj pentru toata munca pe care o depui pentru a avea o optimizare SEO de calitate.
Care sunt factorii care influenteaza negativ viteza de incarcare?
Serverul:Asigura-te ca hostingul pe care il alegi are o durata de raspuns rapida.
Imagini prea mari: imaginile prea mari poti ingreuna viteza de incarcare. Pentru Logo-uri, opteaza pentru imagini PNG, iar pentru toate celelalte poze alege imagini JPEG la dimensiuni reduse.
Continut media extern: un astfel de continut, cum ar fi videoclipurile, este de valoare, insa poate ingreuna viteza de incarcare. Pentru a beneficia de cea mai buna optimizare SEO, incearca sa incarci respectivele videoclipuri pe propriul server.
Prea multe ad-uri: pe langa faptul ca vizitatorii le vor considera deranjante, prea multe ad-uri pot conduce, de asemenea, la o viteza de incarcare slaba.
Tema: anumite teme de site contin prea multe efecte pentru a putea avea o viteza de incarcare buna.
Pentru a verifica viteza de incarcare a site-ului tau si a te asigura ca ai bifat acest aspect in procesul de optimizare SEO, exista mai multe tool-uri pe care le poti folosi. Unul dintre cele mai cunoscute este Page Speed Insight. Acesta afiseaza un scor cuprins intre 0 si 100 si iti ofera sfaturi pentru a imbunatati viteza de incarcare.