Show caritabil de stand-up comedy pentru copiii cu autism: „Eu râd, tu râzi, noi râdem”.

Show-ul caritabil de stand-up comedy “Eu râd, tu râzi, noi râdem” se desfășoară pe 14 octombrie, de la ora 20:00, la Bistro Matrioska din București.

Spectacolul are loc pentru cei 170 de copii cu autism care fac terapie în cadrul Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) iar intrarea este gratuită. Persoanele care participă pot face donații pentru cauza micuților cu autism.

            Cristian Dumitru, Claudiu Popa, Daniel Hărmănescu și George Bonea sunt cei patru artiști de stand-up comedy care vor susține acest spectacol, din dorința de a le oferi copiilor un viitor normal și o viață mai bună.

Ideea i-a venit lui George Bonea, după ce a decis să alerge și să strângă donații pentru ATCA la Maratonul Internațional București: „Motivația de a alerga pentru cei 170 de copii de la ATCA a venit din simplul fapt că am avut ocazia în trecut să îi cunosc pe unii și știu cât de mult înseamnă pentru ei o oră de terapie. Poate sună banal dar, în cazul lor, șansa la o viață normală este o luptă. Și cred că este și puțin egoism la mijloc. Voiam endorfine și senzația că sunt util. Vă încurajez să fiți la fel de egoiști. Ideea showului de stand up a venit firesc. Asta fac și știu că oamenii pot râde pentru o cauză bună. Și dacă glumele nu sunt îndeajuns de bune, ori pe gustul lor, măcar au ajutat pe cineva. Dar m-am molipsit cu optimismul ATCA.”

Zi de zi, în jurul nostru se deapănă povești. Unele cu final fericit, altele ne lasă fără cuvinte. În ATCA, în fiecare zi, destinul a 170 de copii este sub semnul întrebării. Pentru ca evoluția micuților noștri să fie pozitivă, investim, alături de partenerii noștri, resurse financiare, umane și, mai ales, multă pasiune și grijă. Autismul nu este o condamnare pe viață. Însă, poate deveni dacă nu ne vom implica cu toții.”, spune Beatrice Ionescu, Fundraising Manager ATCA.

Detalii despre eveniment, pe pagina de Facebook

         An de an, 1 din 68 de fetițe și băieței sunt diagnosticați cu tulburări de spectru autist. Ei trăiesc diferit: nu sunt înţelesi de cei mai multi dintre noi, nu pot vorbi, nu pot exprima ce îi doare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW