Uitându-mă la poștașul meu și studiind câți pași face și cât aleargă de la o casă la alta încărcat cu pachete și plicuri mă întrebam, oare nu o fi și el obosit? Omul asta nu își mai ia și el o vacantă? Dar m-a trecut imediat un fior doar la gândul că și-ar putea lua o vacanță exact când eu aștept cărțile din România! Ei bine într-o zi l-am întrebat și m-a informat cu un zâmbet în colțul gurii că mai are o lună și două zile până pleacă în vacanță… se pare că nu-i este chiar atât de ușor, fiindcă le numără, fiecare zi este socotită de acest aducător de bucurii .
Norocul a dat peste mine căci am reușit să plecăm și noi în vacanță în aceeași perioadă și am mers eu și mi-am adus cărțile din România. Deci nu am pierdut nimic, nici măcar timpul…
Aflându-mă la Sinaia, unde am avut o triplă lansare de carte, am primit nenumărate daruri literare pe care bineînțeles că le-am luat cu mine și care mi-au făcut o mare bucurie.
Un cadou frumos și foarte consistent au fost cele 4 cărți ale autoarei Aurelia Rînjea, ”Copiii și poezia,”Adagietto”,”Păpușarul” și ”Prima iubire Poezia”, cărți pe care tocmai le-am citit și cărora le-am făcut recenzie în acest an și care scot în evidență o poetă puternică cu un spirit mereu tânăr, cu un suflet mare și curat care are de dăruit multă iubire atât celor dragi cât și cititorilor.
O altă bucurie a fost revista RINOCERUL, TEATRUL ABSURDULUI ȘI ABSURDUL REALITĂȚII cu numărul 5 în care semnează editorialul ”Sângele apă nu se face” domnul Dinu Grigorescu, comediograf, regizor și comentator teatral pe care l-am cunoscut la Sinaia la lansarea cărții mele LA CASA DE NEBUNI .
Doamna Adela Conciu mi-a adus în dar două cărți ale sale: ”Transparența (în)sângerărilor” editura Ecreator Baia Mare 2021 în care poeziile Adelei Conciu sunt însoțite de picturile artistei Carmen Mihaela Coca prezentate în alb și negru și ”Iubire cu gust de mir”, coautor Daniel Luca editura Castrum de Thymes Giroc, 2022, un duet liric o expunere a personalității poetice a celor doi în forma de dialog, cu o continuitate gen răspuns dat de celălalt, ”o carte scrisă la patru mâini și două inimi arzânde” asa cum spune Nicolae Toma pe coperta spate a cărții.
Alte două daruri importante, de suflet, vin de la Chicago, de la mamă și fiică, doamna Ligia Ana Grindeanu cu cartea de poezii ‘‘Anotimpuri de dor”editura Ardealul 2020 și mama sa doamna Ana Munteanu Drăghici, cunoscută ca și ”Ana de Sighișoara” cu cartea ”Cerească Grădină” Editura Vatra Veche 2020-40 de poeme de suflet, o carte scrisă și dedicată în memoria fiului mult iubit care a plecat prea repede la ceruri. Ambele cărți sunt ușor de citit 74 și 76 de pagini, conținând poeme de mare sensibilitate sufletească asupra cărora voi reveni cu o cronică literară.
Simona Nicoleta Lazăr mi-a dăruit două cărți ale sale ”Corabie spre Magonia” editura Semne 1999 cu poeme și ”Rețete de Paști” editura Jurnalul 2007, colecția ‘ România culinară”. Asupra acestor cărți voi reveni cu siguranță.
Alte daruri primite de la poeții prezenți la Sinaia: Dumitrel Plopeanu ,”Semne de întrebare” colecția ”Cele mai frumoase poezii ”editura INSPIRESCU 2022, carte premiată cu Premiul de originalitate de către editura Inspirescu 2022 Pica Maria Boștină, ”Mozaicul vieții” editura Dantes 2020, Drobeta Turnu Severin, o carte care cuprinde în cele 150 de pagini poeme originale scrise cu vocea sa poetică, un om care admiră și protejează virtuțile vieții după cum ne spune Prof Ing Simina Silvia Scladan pe coperta spate a cărții Ștefan Dima-Zărnești, ”Sărutul apei de foc” editura Editgraph Buzau 2020, o carte de poezii prefațată de Paul Androne care spune ca acest poet ”este cu siguranță un poet cu har, născut, nu făcut, înzestrat cu instinct artistic ”.Voi reveni și asupra acestei cărți pe îndelete.
Și de îndată ce m-am întors din vacanță, am revenit la Montreal cu gustul amar al trecerii vacanței mult prea repede iar surpriza cea mare a fost că nu doar vacanța mea se terminase ci și cea a postașului.
El mi-a adus într-o zi un plic cu o carte-surpriză, pe care nu o asteptam: Armonii de absentă autor Iulian Patca, o antologie a poeziei de dragoste, o carte ce cuprinde poezii din volumele ”Să vii și maine” 2011 și ”De dragul tău” 2017 revăzute și adăugite dar și poezii noi.
Abia aștept să o pot citi căci atât cât am apucat să răsfoiesc mi-a plăcut foarte mult.
Timpul mă presează cu pregătirile pentru lansarea cărții mele ”La casa de nebuni” și aici, acasă la Montreal căci aici locuiesc de o grămadă de ani și nu vreau să îmi neîndreptățesc cititorii și fanii mei care deja m-au și întrebat văzând că lansez în premieră cartea ”La casa de nebuni” la Sinaia, fiind oarecum nedumeriți: ”Dar la Montreal când va fi lansată această carte?”
Apoi urmează alte mari pregătiri pentru Gala Artelor la ceas aniversar ediția a 3-a care este un eveniment anual, aniversar, foarte important al revistei Poezii pentru sufletul meu și care va avea loc la doar 2 săptămâni distantă după eveni-mentul ”The O.N.E” în care voi lansa cartea ”La casa de nebuni ”.
Mulțumesc tuturor pentru darurile minunate, le voi citi cu mare plăcere, iar vouă dragii mei cititori,vă dau întâlnire data viitoare când mai vine poștașul!