Nimănui nu-i place ca locuința să-i fie invadată de dăunători. Pentru a te ajuta să previi acest lucru, îți vom oferi în cele ce urmează câteva sfaturi simple dar eficiente.
Apariția unor șoareci în casă poate provoca probleme semnificative. Acoperirea chiar și a celei mai mici găuri este una dintre primele măsuri de prevenire. Rozătoarele au schelete foarte moi și sunt capabile să se strecoare prin „gaura acului” . De asemenea, este indicat să eviți să lași alimente sau resturi care îi pot atrage.
Ca măsură preventivă, poți utiliza dispozitive care emit ultrasunete, inaudibile pentru oameni, dar foarte enervante pentru rozătoare. Intrând aici vei afla cum să alegi cel mai bun aparat împotriva șoarecilor.
Cu toate acestea, să nu crezi că acesta este un panaceu, deoarece șoarecii se pot adapta rapid la aceste ultrasunete și, dacă casa ta li se pare atractivă, aceasta poate deveni următoarea lor destinație. Evită acest lucru păstrând casa cât mai curată posibil.
În cazul șobolanilor, lucrurile se complică și mai mult. Aceștia pot transmite chiar și boli grave, cum ar fi tuberculoza sau salmonella. În plus, pot atrage alți dăunători precum puricii, căpușele sau acarienii. Prin urmare, prezența lor în casa ta poate reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea ta și a animalelor tale.
Soluțiile pentru a scăpa de ei sunt foarte asemănătoare cu cele oferite pentru șoareci. Nu uita că dimensiunea mai mare a acestor rozătoare nu îi împiedică să se strecoare prin cele mai nebănuite găuri. Un șobolan tânăr este capabil să se târască printr-o gaură mai mică de 1 centimetru.
Trebuie acordată o atenție specială întreținerii conductelor, deoarece conductele sparte servesc drept loc intrare în casă.
Furnicile
Cea mai comună specie, furnica de grădină, nu transmite de obicei boli. Totuși, este important să respecți o serie de pași pentru a preveni pătrunderea sa în cămară.
Majoritatea furnicilor intră în casă în căutarea hranei, atrase de dulciuri, de aceea trebuie să le împiedici să obțină ce vor. Acest lucru se realizează acoperind bine toate alimentele, curățând imediat orice lichid vărsat sau resturi alimentare și, mai presus de toate, strângând bine sacii de gunoi. De asemenea, resturile de hrană pentru animalele de companie trebuie ridicate imediat ce acestea termină de mâncat.
Ploșnițe
Ploșnița devine o problemă majoră de multe ori, având în vedere răspândirea rapidă și stârpirea dificilă.
Accesul său în casă are loc de obicei prin intermediul îmbrăcămintei sau interiorului mobilierului, deci trebuie să ai grijă să nu îi facilezi intrarea în interior.
O altă modalitate frecventă de a se strecura în casa ta este prin găurile existente în perete sau podea. Așadar, trebuie să acoperi orice gaură care i-ar da posibilitatea să intre înăuntru.
Gândaci
Gândacii sunt unii dintre cei mai frecvenți dăunători din case și, de asemenea, cei care pot provoca mai multe boli, cum ar fi salmonella, gastroenterită, astm și chiar febră tifoidă. Reproducerea lor este atât de rapidă și sunt atât de rezistenți încât este necesar să acționezi cu cea mai mare rapiditate posibilă pentru a evita colonizarea.
În primul rând, toate găurile care pot fi o poartă de intrare în casă pentru aceste insecte trebuie să fie bine sigilate . Dar dacă există deja gândaci în interior, cel mai bun mod de a-i stârpi este să îi împiedici să aibă acces la alimente sau apă. Astfel, este indicat să depozitezi alimentele în recipiente etanșe din plastic, să cureți orice resturi alimentare și să ai grijă deosebită în privința depozitării hainelor murdare.
Ține cont de aceste sfaturi simple dar eficiente și vei vedea cum vei scăpa cât de curând de dăunători.