12.3 C
București
sâmbătă, 8 mai

Sanofi va ajuta Pfizer și BioNTech la îmbutelierea și condiționarea vaccinului lor. Presiuni ale Comisiei Europene pentru respectarea contractelor

Laboratorul francez Sanofi, care nu este în măsură, pentru moment, să propună un vaccin propriu anti-Covid, își va pune liniile de fabricație la dispoziția Pfizer/ BioNTech, pentru a răspunde necesarului de doze ale Europei. Concret, Sanofi va pune în flacoane vaccinul Pfizer/BioNTech și va condiționa anul acesta peste 100 milioane de doze cu destinația Uniunea Europeană. Anunțul în acest sens a fost făcut marți de către directorul general al grupului Sanofi, Paul Hudson, după ce guvernul francez i-a cerut în mai multe rânduri să pună la dispoziție liniile sale de fabricație. Într-o convorbire dată publicității de ziarul „Le Figaro”, Hudson a precizat că Sanofi va utiliza uzina sa germană de la Frankfurt pentru condiționarea vaccinului ce-i va fi furnizat de Pfizer/BioNTech începând din luna iulie. Producția va fi destinată țărilor UE și parțial Franței.

Amintim că Pfizer/BioNTech a anunțat luna aceasta că își diminuează temporar cantitatea de vaccin livrată statelor UE din cauza unor procese interne desfășurate pentru creșterea capacității de producție, numărul dozelor scăzând astfel la aproximativ jumătate din comenzile făcute, în cazul țărilor europene.

Presiunile Bruxellesului

Marți, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut presiuni asupra fabricanților de vaccinuri, cerându-le să-și onoreze obligațiile. „Europa, a declarat dna von der Leyen, a investit miliarde pentru dezvoltarea primelor vaccinuri și crearea unui adevărat bun comun mondial…Acum, întreprinderile trebuie să-și respecte promisiunile”, a susținut domnia sa într-o intervenție video la Forumul economic mondial Davos. Răspunzând unor aluzii ale dnei Ursula von der Leyen, directorul general al grupului AstraZeneca, Pascal Soriot, a dat asigurări în ziarul „Le Figaro” că grupul său nu ia din vaccinurile destinate europenilor pentru a le vinde altora, pentru profit. Are însă probleme de producție pe care a trebuit să le rezolve.

foto: By Sanofi de – Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38423978

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW