marți, 26 mai, 2020
12.8 C
București

Sorin Dimitriu: „Infrastructura condiționează fundamental investiția straină, necesară pentru dezvoltarea economică”

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, a doua ediţie a conferinţei FOCUS BUCUREŞTI. Evenimentul a fost dedicat în acest an abordării problemelor infrastructurii de transport și identificării de soluții viabile de rezolvare a acaestora.

Conferința a reunit reprezentanți ai comunității de afaceri a Capitalei, oficiali din administrația centrală și locală, dar și specialiști de top, cu scopul de a clarifica problemele apărute în relația autorități – mediul de afaceri și a identifica soluții și bune practici menite să transforme Bucureștiul într-o metropolă modernă a business-ului românesc.

„Organizarea acestui eveniment de către CCIB este convergentă cu rolul pe care ni l-am asumat în viața economico-socială a capitalei. Suntem partenerul firesc și de cursă lungă al ministerelor și al administrației locale, interfața acestora cu mediul de afaceri bucureștean și avem vocația dialogului. Asigurăm o platformă de dezbateri deschise și oneste între autorități și mediul de afaceri. Sunt convins că acest tip de construcție generează idei și soluții a căror aplicare conduce la o capitală mai smart și mai „prietenoasă” cu oamenii de afaceri, dar și cu locuitorii săi”, a declarat, în deschidere, președintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu.

„Convingerea mea este că nu există şanse să aduci înapoi în ţară românii plecaţi la muncă peste hotare. Este o risipă de bani şi de enegie să încercăm să facem asta. Ar trebui, mai degrabă, să ne propunem să îi ţinem aici pe cei care au rămas”, a punctat, de asemenea, președintele CCIB.

În sesiunea oficială, participanții au avut posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu: Alin Șerbănescu, purtator de cuvânt, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere; Aura Răducu, director, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov; Raluca Badau, Principal Banker, Infra Europe, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Bogdan Vulpe, Business Development Manager, TPARK, și cu Cristian Dragu, vicepreședinte al Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM).

„România nu se poate dezvolta dacă nu atrage investiții străine și fonduri europene”, a mai subliniat președintele CCIB.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...

Analiză Frames: Riscă România o aterizare forțată? Cât de pregătiți suntem pentru criză, față de acum 10 ani

În fața furtunii economice de proporții care se proliferează la orizont, România se...