Sprijin pentru Ministerul Sănătății în pregătirea și implementarea proiectelor pentru spitalele regionale

Secretarul de stat Corina Atanasiu a continuat seria întâlnirilor cu beneficiarii deciziilor de finanțare semnate în cadrul Programului Operațional Asistenta Tehnică.

Vineri, 27 august, oficialul MIPE s-a întâlnit cu Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, Andra Migiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și cu echipele de management și implementare a proiectelor din cele două instituții.

Proiectul „Întărirea capacității Ministerului Sănătății de a pregăti și implementa proiectele Spitalelor Clinice Regionale de Urgență: Craiova, Iași, Cluj”, finanțat în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT), asigură condițiile necesare pentru dezvoltarea tehnică a spitalelor regionale. Acest proiect are o alocare financiară totală de 78.131.767,52 lei, din care valoarea nerambursabilă FEDR este de 66.169.559,52 lei.

Finanțarea asigurată prin intermediul POAT acoperă asistența tehnică – asistența de specialitate din partea BEI – PASSA (managementul proiectelor spitalelor regionale Iași, Cluj-Napoca și Craiova și asistență de specialitate în achiziții publice), operaționalizarea și funcționarea echipei de implementare a proiectelor POR, managementul și publicitatea proiectului.

Cele 3 aplicații de finanțare au fost deja finalizate, depuse și aprobate pentru a fi finanțate în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, fiind în pregătire procedurile necesare pentru achiziții, respectiv pregătirea caietelor de sarcini pentru servicii și lucrări care vor sta la baza construcției și dotării celor trei spitale regionale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW