Stadiul măsurilor de îndeplinire a condițiilor pentru atragerea fondurilor europene 2021-2027

În ședința de Guvern de vineri a fost aprobat memorandumul propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene referitor la măsurile pe care România trebuie să le implementeze pentru îndeplinirea condițiilor favorizante. Acestea stau la baza documentelor programatice (acordul de parteneriat și programele operaționale), pe lângă recomandările specifice de țară,arată un comunicat MIPE.

„Țara noastră trebuie să întreprindă demersurile necesare astfel încât Comisia Europeană să declare îndeplinite 20 condiții favorizante, 4 fiind deja rezolvate – cele referitoare la achiziții și ajutor de stat, riscuri de dezastre și biodiversitate”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

 Pentru îndeplinirea condițiilor vizând transporturile, educația și formarea, egalitatea de gen și incluziunea socială sunt în curs de actualizare și finalizare evaluările naționale, ce vor fi transmise Comisiei Europene.

În același timp, este necesară soluționarea unor aspecte care vizează sectoare strategice, precum energia, sănătatea, cercetarea/specializarea inteligentă si sectorul de apă și canalizare, prin implicarea directă a Ministerelor Energiei, Sănătății, Cercetării, Inovării și Digitalizării, Mediului, Apelor și Pădurilor.

 Comisia Europeană va monitoriza respectarea angajamentelor asumate de România pentru perioada de programare 2021-2027.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW