12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Statul St. Kitts&Nevis ofera cetatenie prin investitii in timp record

Siguranta banilor si a familiei – acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multi oameni care au o situatie financiara extrem de solida prefera sa-si isi ia o a doua cetatenie. Micul stat din Caraibe St. Kitts si Nevis aplica acest mecanism de ani de zile si datorita conditiilor excelente oferite solicitantii de cetatenie prin investitii sunt in numar tot mai mare.

Pe langa faptul ca investitia de care e nevoie pentru a obtine cetatenia e mai mica decat in cazul altor state, St. Kitts si Nevis e o destinatie cautata si pentru ca pasaportul din acest mic stat format din doua insule asigura libera calatorie, fara vize, in aproximativ 150 de tari si teritorii, inclusiv in absolut toate tarile Uniunii Europene. Dincolo de aspectele practice, nu putini dintre cei care ales St. Kitts si Nevis spun, ca peisajele feerice si clima extrem de placuta i-au convins.

Primii pasi pentru a obtine cetatenia in St. Kitts si Nevis

Formularele de cerere costa 250 de dolari, pentru fiecare persoana. Ele trebuie insotite de documentele cerute de autoritati. Atentie, insa. Nu puteti demara formalitatile pe cont propriu. De completarea formularului si de depunerea lui, impreuna cu celelalte acte, trebuie sa se ocupe un agent autorizat de autoritatile din St. Kitts&Nevis, asa cum este www.citizenships.com. Guvernul evalueaza si proceseaza cererea intr-un interval de 4 pana la 6 luni. In aceasta perioada veti fi permanent informat in legatura cu stadiul evaluarii.

Avantajele cetateniei obtinute in urma unei investitii in St. Kitts&Nevis

  • nu se plateste impozit pe venitul personal.
  • pasaportul de St. Kitts&Nevis.
  • calatorii fara viza sau cu viza la sosire, pe aeroport, in peste 150 de tari si teritorii, inclusiv Singapore, Hong Kong, Marea Britanie si restul tarilor din Uniunea Europeana. In privinta calatoriilor in Statele Unite sau in Canada, trebuie mentionat faptul ca posesorii de pasaport de St. Kitts si Nevis pot obtine viza pe 10 ani pentru aceste doua tari.
  • cei care, din motive sau sentimentale, nu vor sa renunte la prima cetatenie si-o pot pastra. St. Kitts si Nevis accepta dubla cetatenie.
  • solicitantii nu trebuie sa vina la interviu si nu trebuie sa fie prezenti fizic in St. Kitts si Nevis pe perioada procesarii cererii.
  • cetatenia e pe viata si se mosteneste si se transmite mai departe descendentilor.
  • sederea pe teritoriul statului nu e obligatorie.
  • multiple oportunitati de afaceri, iar infiintarea unei firme dureaza doar 14 zile.

Conditiile financiare pentru a primi pasaportul de St. Kitts si Nevis

1. donatie – solicitantul trebuie sa doneze 250.000 de dolari Fondului de Diversificare a Industriei Zaharului sau de 150.000 de dolari la Fondul de Dezvoltare Sustenabila.

2. investitie in imobiliare – strainii care doresc sa obtina cetatenia economica in micul stat insular trebuie sa investeasca cel putin 400.000 de dolari sau 200.000 de dolari intr-unul din proiectele imobiliare aprobate de guvern.

Indiferent de varianta, se mai platesc o serie de taxe, iar suma poate creste in functie de numarul membrilor de familie.

Optiunea donatiei catre un fond guvernamental e mai ieftina; pe de alta parte, o proprietate imobiliara poate fi vanduta dupa 5 ani si astfel investitia vi se intoarce, ba chiar e posibil sa vindeti in castig.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW