Steaua își exprimă „indignarea față de decizia federației, care a anunțat pe site-ul frf.ro, că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt U Cluj și Chiajna”, se arată într-un comunicat.
UPDATE: Vineri, 20 mai, AS47 a anunțat că Steaua a contestat decizia FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. Informația a fost confirmată și de juristul Federației.
Dacă Steaua câștigă la TAS va juca o dublă manșă pentru promovare în Liga 1 cu AFC Chindia Târgoviște.
ARTICOLUL INIȚIAL: Decizia este nedreaptă față de Steaua care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a, la 6 puncte peste Chiajna, câștigându-și pe teren dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă.
În fotbalul românesc primează principiul meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal.
Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională.
Mai mult, Steaua București a depus la timp dosarul complet de licențiere și este printre puținele cluburi din România care beneficiază de condiții la cele mai înalte standarde.
FRF nu a comunicat nimic oficial Stelei
Nu în ultimul rând, este curios cum FRF a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înștiințare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua București de a evolua în partidele de baraj.
În final, Steaua notează că „așteaptă cu interes motivarea FRF prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj”.
FRF nu este la primul abuz incalificabil împotriva ideii de fotbal normal
În 2013, FRF afilia provizoriu o construcție ciudată sub numele CSU Craiova, club „născut” peste noapte direct în Liga a II-a.
După ce a terminat pe loc promovabil, nou înființata CSU a primit dreptul de a juca în prima ligă după ce a fost eliminat din statutul federației punctul care interzicea promovarea dacă o echipă nu avea o vechime de minimum 3 ani.
În 2018, Academia Rapid, un club de fotbal fără CIS și personalitate juridică, câștiga Liga a IV-a București și primește dreptul de a participa la barajul pentru promovare în Liga a III-a.
Surpriză, la meciul de baraj cu FC Singureni a apărut pe gazon un alt club, Fotbal Club „R” București SA (actuala Fotbal Club Rapid 1923 SA), structură sportivă cu personalitate juridică distinctă de cea a Academiei Rapid.
Este un caz unic în istoria meciurilor de promovare în Liga 3, pentru că toate cluburile aflate în această situație nu au avut și nu au în continuare dreptul de a participa la baraj.
În 2020, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, FRF salvează Dinamo de la retrogradare în liga secundă prin creșterea artificială a numărului de cluburi din LIga 1.
multumim pentru singurul articol care prezinta realitatea cu care se confrunta Steaua! Multa putere de munca!
Multumim pt curajul de a fi drepti si de a spune lucrurilor pe nume
” … a anunțat că Steaua a contestat decizia FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane”.
Pen’ce , pe h’aiurea ; trosniti-i pe micimani ! Trosniti-i … romani , ca sunteti la voi /acasa !
Prea multe lepre-si bat joc … de ce-i Drept si Bun !