Steaua a trecut de ACS Petrolul 95 în derbiul sfârșitului de săptămână din fotbalul românesc. Meciul din Ghencea a avut două reprize diametral opuse.
În prima parte Petrolul a fost echipa mai puternică, dar a dominat steril și nu și-a creat foarte multe ocazii. Totuși, a concretizat una dintre acestea, prin Sory Diarra în minutul 9.
Până la pauză nu au mai fost evenimente notabile, poate doar o ocazie mare a aceluiași Diarra care l-a driblat pe portarul Stelei dar a trimis pe lângă poartă spre finalul reprizei.
Steaua și tribunele au luat „foc” în repriza a doua
„Militarii” au ieșit mult mai montați de la cabine și, împinși de la spate de cei peste 11.000 de spectatori, au întors rezultatul.
Chipirliu egalează în minutul 57 dintr-un penalty și tot el aduce și golul de 2-1 după o fază ciudată începută cu o pasă lungă de la portarul Bălbărău către Buhăescu.
Acesta îl găsește pe „Chirpi” nemarcat în careu, portarul ploieștean Avram are o intervenție slabă iar șutul atacantului stelist se oprește în poartă.
După acest rezultat, Steaua rămâne pe locul 4, de baraj (41 puncte), iar ACS Petrolul 95 pe locul 1, promovabil direct (50 puncte).
Dincolo de spectacolul din teren, care a fost destul de bun pentru standardele ligii secunde, spectacolul din tribune candidează cu succes la meciul sezonului în fotbalul românesc.
Galeria Stelei, care a demonstrat încă o dată că nu are rival în România, a afișat două coregrafii spectaculoase și numeroase mesaje acide la adresa petroliștilor și a FRF.
De partea cealaltă, cei circa 1.500 de ploieșteni au oferit o replică puternică, un spectacol pirotehnic și mai multe mesaje „înțepătoare” la adresa rivalilor.
Cu siguranță, un spectator obișnuit a plecat încântat de atmosfera din Ghencea, dar și cu certitudinea că Steaua nu are rival în ceea ce privește calitatea și pasiunea suporterilor.
Câteva întrebări pentru FRF și presa „sportivă”
Nu putem încheia materialul fără a adresa public câteva întrebări pentru conducerea FRF și „jurnaliștii sportivi” din România, cei care scriu după ureche, fără o minimă documentare și repetă la infinit aceleași clișee obosite.
- Cum explică FRF că cel mai important club de fotbal din istoria României, cu un stadion și o bază de pregătire ultramoderne, nu poate juca în Liga 1, dar echipele de fotbal ale primăriilor din Pitești, Voluntari, Clinceni, Craiova, Sectorul 1 București, Târgoviște, Mioveni sunt considerate profesioniste?
- Când va veni FRF, în mod public, cu explicații juridice serioase privind „dreptul de promovare” al Stelei și nu cu frânturi de mesaje pe Facebook?
- Când va face FRF demersuri de modificare a legilor în cazul în care acestea nu ar permite promovarea Stelei, dacă susține că îi pasă de viitorul și calitatea fotbalului românesc?
- Este gata FRF să permită Stelei promovarea în Liga 1 în virtutea „meritului sportiv” așa cum a făcut cu Academia Rapid care a promovat în 2018 în Liga a III-a deși nu avea CIS?
- Cum va explica FRF milioanelor de suporteri steliști și dinamoviști o eventuală anulare a unui meci de baraj între cele două rivale istorice, mai ales că această partidă devine cu fiecare etapă din ce în ce mai probabilă?
Bineînțeles, nu așteptăm un răspuns prea curând având în vedere că meritocrația trebuie să primeze iar actuala conducere FRF are niște alegeri interne foarte greu de câștigat, mai ales când concurezi singur împotriva nimănui.