Stelian Ion, despre ratarea intrării în turul doi a lui Barna

Deputatul USR Stelian Ion susține că partidul din care face parte a comis o greșeală prin neacceptarea intrării la guvernare. Iar această eroare a dus la rezultatul sub așteptări al candidatului Dan Barna la alegerile prezidențiale, potrivit b1.ro.

În aceste condiții, Stelian Ion susține că se impune o analiză atentă în cadrul formațiunii, după ce Dan Barna a ratat intrarea în turul doi al scrutinului prezidențial, la distanță considerabilă de candidata PSD, Viorica Dăncilă.

”Sunt dezamăgit, evident că sunt dezamăgit, mă așteptam la un rezultat mult mai bun, mă așteptam să intre Dan Barna în turul doi, dar lucrul ăsta necesită o analiză foarte atentă și trebuie să vedem foarte clar care au fost cauzele care au dus la un rezultat și la o diferență atât de mare între candidatul nostru, Dan Barna, și Viorica Dăncilă. (…) În perioada următoare nu mi se pare atât de importantă tragerea la răspundere a cuiva anume, ci să identificăm acele cauze, pentru că este clar, oamenii merg foarte mult pe încredere și înseamnă că noi am pierdut ceva din încrederea celor care ne-au votat la europarlamentare. Trebuie să vedem foarte atent, pentru că urmează alte alegeri foarte-foarte importante, locale și parlamentare și până în acel moment noi trebuie să avem temele făcute, să vedem unde am greșit și să nu mai repetăm greșelile”, a declarat Stelian Ion, pentru RFI.

Deputatul USR este de părere că dacă nu va fi făcută o analiză atentă a acestei situații, este posibil ca erorile care au tras partidul în jos să se repete.

”Evident că s-au făcut greșeli (…). Din punctul meu de vedere, chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare cred că a fost o greșeală și ne-a costat un pic. Nu pot să-mi dau seama cât de mult ne-a costat, dar faptul că în momentul acesta foarte important nu am spus că intrăm la guvernare alături de PNL, chiar dacă PNL-ul nu își dorea să aibă pe nimeni alături. (…) Trebuie să facem niște focus-grupuri, să aflăm ce i-a nemulțumit pe oameni și de ce au migrat voturi de la noi către competitorii noștri. Dacă nu facem analiza asta, riscăm să repetăm greșelile și nu am fi pe un drum bun”, a mai declarat Stelian Ion.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW