12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

STS va distribui 22.475 de tablete necesare organizării alegerilor locale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) distribuie, în această perioadă, 22.475 de tablete necesare organizării alegerilor locale din acest an.

Terminalele informatice sunt predate operatorilor de calculator şi informaticienilor.

În contextul pandemiei de coronavirus, sesiunile de instruire se vor realiza atât în săli, cu respectarea normelor de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus – COVID-19, cât şi în sistem de videoconferinţă.

Operatorii de calculator vor avea la dispoziţie materiale de instruire (ghid, instrucţiuni şi proceduri de lucru), prevederi legislative şi filme de prezentare cu activităţile pe care trebuie să le desfăşoare pe timpul procesului electoral, disponibile pe o platformă dedicată de pregătire.

Operatorii de calculator nu aparţin STS, fiind persoane selecţionate şi desemnate de către AEP. Reprezentanţii STS nu operează echipamentele informatice destinate procesului electoral.

Pe tableta utilizată de operatorul de calculator în secţia de votare va fi instalată aplicaţia informatică ce verifică dreptul de vot, prin intermediul căreia CNP-urile alegătorilor sunt verificate în baza de date furnizată de AEP.

Sistemul returnează mesaje prin care semnalează dacă persoanele care se prezintă în secţia de votare au drept de vot ori au mai votat.

În toate aceste cazuri, preşedintele secţiei de votare decide dacă îi permite alegătorului să îşi exprime dreptul de vot.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW