Tot mai mulți angajați din SUA și-au luat concediu medical odată cu răspândirea tulpinei Omicron, potrivit relatărilor Wall Street Journal din 23 ianuarie. Lipsa forței de muncă a agravat și mai mult aprovizionarea și transportul, sistemul alimentar confruntându-se cu presiuni mari, rafturile supermarketurilor rămânând deseori fără marfă.
Datele centralizate de Departamentul Agriculturii din SUA arată că în săptămâna încheiată în 14 ianuarie, sacrificarea vitelor și producția de carne de vită au scăzut cu aproximativ 5% , tăierea porcilor cu 9% față de săptămâna precedentă, iar producția de carne de pui a scăzut cu 4%. Lipsa forței de muncă afectează și prelucrarea laptelui și producția de brânzeturi.
Analiștii din domeniul alimentar arată că perpetuarea pandemiei în SUA va exacerba lipsa de forță de muncă. Din această cauză, cresc costurile companiilor alimentare și ale supermarketurilor. Sectorul de aprovizionare se confruntă cu provocări tot mai mari.
Articol realizat de Radio China International și CCTV