SUA rămân fără medici

Personalul medical din Statele Unite ale Americii demisionează în masă în contextul Covid-19. Aproximativ jumătate de milion de cadre medicale au renunțat la jobul pe care îl aveau din februarie 2020, potrivit informațiilor Fox News.

Sectorul medical din SUA se confruntă cu pierderi masive de medici. Potrivit unui raport prezentat recent de The Atlantic Monthly, unul din cinci cadre medicale și-a dat demisia de la declanșarea pandemiei, motivul fiind de ordin personal sau altele. Unii au fost atât de traumatizați încât nu mai pot lucra; alții fiind forțați să plece. O parte dintre ei au suferit de efectele secundare pe termen lung după ce au fost infectați cu Covid-19 și și-au pierdut locul de muncă. Alții au decis să părăsească din propria inițiativă sectorul medical.

Multe cadre medicale au declarat pentru Atlantic Monthly că picătura care a umplut paharul nu a fost virusul în sine, ci mai degrabă sunt foarte nemulțumiți de măsurile luate de instituțiile unde lucrează. Medicii s-au plâns că au fost nevoiți să lucreze în condiții dificile și nu au avut dreptul la exprimare.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW