0.7 C
București
marți, 9 martie

Talentul este veşnic, la fel şi pelicula care îl imortalizează

Sunt multe cazuri de longevitate artistică, iar cinema-ul nu face excepţie. Ne amintim de roluri epatante făcute la bătrâneţe de Philippe Noiret, Anthony Quinn, Jean Gabin şi alţii. După 11 ani de absenţă, Sophia Loren, o legendă a filmului italienesc şi mondial, revine în drama ”La vita davanti a sé”. Ultima dată apăruse în filmul ”Nine”, o dramă/musical regizată de Rob Marshall în 2009.

Actriţa declara pentru ”La Repubblica” că fiul său, Edoardo Ponti, a făcut o adevărată pasiune pentru romanul ”La vie devant soi”, de Romain Gary (publicat în 1975 sub pseudonimul Emile Ajar), pe care i l-a recomandat. Nutrind aceeaşi apreciere pentru subiect, s-au hotărât să facă tot posibilul pentru a-l transpune pe marele ecran (o ecranizare mai fusese făcută în 1977 în regia lui Moshé Mizrahi, cu Simone Signoret în rolul principal feminin. Chestionată de ”Le Point” pe această temă, Sophia Loren a spus că a văzut filmul original, precizând că acest lucru a fost intimidant, pentru că s-a întrebat în mod constant dacă va putea fi la înălţime şi la fel de bună ca prima interpretă).

Desigur, o declaraţie echilibrată şi fair, fiindcă nu credem că o actriţă de talia ei ar trebui să se simtă în vreun caz ”intimidată”. (Cine va vedea noul film se va convinge). Însă e cu atât mai bine că atât Loren, cât şi Ponti şi-au luat realmente rolul în serios şi au făcut tot posibilul pentru a oferi publicului o nouă realizare de valoare.

Impresia extraordinară pe care o lasă tânărul Ibrahima Gueye este confirmată chiar de actriţă, care, potrivit aceleiaşi surse, îl numeşte ”o adevărată revelaţie”.

Celebra interpretă, care acum locuieşte în Elveţia, declara pentru Le Point că, iniţial, niciodată nu şi-a imaginat că acestea (succesul şi celebritatea, n.n.) vor veni într-o zi.

Aşa este.

Ele sunt, probabil, înscrise în ADN-ul marilor staruri şi ies la iveală indiferent de obstacole.

Şi durează etern.

Foto: By SGT M. Preston – http://www.defenseimagery.mil; https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7279247

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW