Trei companii românești, Tapptitude, Gama IT și Wave Studio, sunt recunoscute la categoria „Impact Stars” în cadrul competiției Deloitte 2021 Technology Fast 50 Central Europe. Competiția este un program care reunește cele mai dinamice 50 de companii din Europa Centrală în domeniul tehnologiei, în funcție de creșterea procentuală a veniturilor în ultimii patru ani, arată un comunicat de presă.
Recunoașterea primită de compania clujeană a fost la categoria Impact Stars. Conform Deloitte, aceasta cuprinde companii din industria tehnologiei ale căror produse și servicii au un impact pozitiv asupra mediului de business, societății, diversității, zonei de inovație sau mediului.
Tapptitude este un Product Studio care lucrează cu startup-uri și branduri validate de investitori pentru a construi produse digitale mobile care au impact pozitiv în viața oamenilor.
Împreună cu partenerii lor, Tapptitude a lansat produse precum Ontapp, care a câștigat la App Developer Awards 2021 la categoria pentru aplicații horeca, sau Wellory, o aplicație de coaching pentru nutriție recunoscută pentru calitatea designului. În cei 8 ani de activitate, Tapptitude a lansat peste 120 de produse în industrii precum marketplace, sănătate și fitness, dating, mobilitate sau IoT, folosite de milioane de oameni peste tot în lume.
”Când ești o companie care oferă servicii, devine complicat să-ți dovedești impactul. Situația noastră se aseamănă cu cea a șerpașilor care împart cu tine greutatea urcușului spre un vârf himalayan. Toți aud despre liderii expedițiilor, dar foarte puțini aud despre șerpașii care au fost acolo să-i pregătească de drum și să îi ghideze. E la fel și cu ce facem noi, un product studio: suntem principala echipă de produs pentru startup-uri care cresc în renume peste tot în lume. Se aude despre rundele lor de finanțare, sau creșterea lor accelerată, sau lista faimoasă de investitori, în timp ce noi stăm discreți în culise. Avem puține ocazii să vorbim despre asta, pentru că ar suna prea mult a laudă și e mult mai natural pentru noi să fim lângă partenerii noștri și să ne facem munca. Este un angajament la modestie pe care l-am făcut cu ani în urmă și pe care îl exersăm la fiecare sprint, lună după lună. Dar știm cât impact are ceea ce facem pentru produsele în care suntem implicați, și asta ne motivează constant.
În acest context, recunoașterea primită în cadrul programului Deloitte Technology Fast 50 este un succes remarcabil al eforturilor din ultimii ani, o validare a eforturilor noastre de a crea o echipă de produs puternică în Tapptitude și de a păstra echilibrul necesar între munca și viața noastră.” – Gabriel Dombri, CEO Tapptitude.
Anual, Deloitte realizează un clasament al celor mai dinamice 50 de companii din industria de tehnologie din Europa Centrală, în funcție de creșterea procentuală a veniturilor în ultimii patru ani. Companiile locale mari sau mici, din sectorul public sau privat, incluse în clasament, activează în sectoare precum comunicații, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și divertisment, software.
Câștigătorii de anul acesta au fost desemnați în funcție de creșterea veniturilor înregistrate în ultimii patru ani, din 2017 până în 2020. Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să aibă un venit operațional anual de minimum 50.000 de euro în primii trei ani – în 2017, 2018, 2019 – și de cel puțin 100.000 de euro în 2020. Sediul central trebuie să fie localizat în Europa Centrală, iar compania trebuie să dețină tehnologie patentată sau drepturi de proprietate intelectuală.
Pe lângă clasamentul principal care include cele mai dinamice 50 de companii din Europa Centrală, competiția mai cuprinde o categorie – Companies to watch -, împărțită în două subcategorii: Growth Stars și Investment Stars. Growth Stars include companiile care au înregistrat creștere organică pe o perioadă de trei ani. Acestea trebuie să înregistreze un venit de cel puțin 10.000 de euro în 2018 și 2019 și de minim 30.000 de euro pentru anul 2020. Companiile din subcategoria Investment Stars sunt cele care au acumulat cele mai mari investiții în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 mai 2021 (cu o sumă de cel puțin 500.000 de euro). Categoria specială Impact Stars premiază startup-urile ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societății, mediului, diversității sau zonei de inovație.