12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Taxa de habitat. O noua taxa pentru locuitorii Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 a elaborat proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în formă intermediară, actualizat după desfăşurarea procedurii de dezbatere publică în şedinţele din data de 29.01.2019 şi 5.02.2019.

,,Începând cu data de 1.03.2019 se instituie taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare în cuantum de 159 lei/persoană/an, pentru utilizatorii casnici (persoane fizice) din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, aferentă serviciilor de salubrizare prestate în beneficiul comunităţii locale şi individual.

Pentru anul 2019 se aprobă subvenţionarea din bugetul local al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti a sumei de 38,3 lei/persoană/an, pentru stimularea gestionarii deşeurilor menajere reciclabile, conform prevederilor art. 17 alin. 1) lit. a) din Legea nr. 211/ 2011 privind regimul deşeurilor cu modificările şi completările ulterioare, respectiv asigurarea colectării separate cel puţin a deşeurilor de hârtie, metal, plastic şi sticlă din deşeurile municipale, astfel încât valoarea taxei lunare achitată de fiecare utilizator persoană fizică va fi egală cu nivelul tarifului achitat direct operatorului de salubrizare, pentru luna februarie 2019, luna anterioară instituirii taxei”, potrivit unui comunicat transmis de Primaria Sectorului 2.

De asemenea, s-a aprobat Regulamentul privind instituirea, determinarea cuantumului, încasarea şi administrarea taxei de habitat cu destinaţia specială de salubrizare pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti, pentru beneficiarii casnici (persoane fizice).

Pentru stabilirea modului de plată a taxei de habitat cu destinaţia specială de salubrizare începând cu data de 1.01.2020, va fi elaborat Regulamentul privind determinarea cuantumului taxei plătită de beneficiarii persoane fizice (utilizatori casnici) până cel târziu la data de 30.09.2019, ce va cuprinde modalitatea de acordare a subvenţiei în cazul colectării selective a deşeurilor în procent de minim 25%, obligaţie ce va fi asumată prin declaraţie pe propria răspundere, pentru fiecare punct de colectare, de către reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari, respectiv a deţinătorilor de locuinţe unifamiliale, astfel încât nivelul subvenţiei să poată acoperi integral nivelul taxei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW