Taximetriștii amenință cu greva foamei dacă Guvernul reglementează activitatea companiilor de ridesharing

La Ministerul Transporturilor (MT) a fost organizată, luni, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto (ridesharing), la care au participat zeci de reprezentanţi ai taximetriştilor, pe de o parte, şi ai companiilor de ridesharing, pe de altă parte.

Taximetriștii amenință că vor intra în greva foamei dacă Guvernul va reglementa prin OUG activitatea companiilor precum Uber, Bolt sau Clever.

De cealaltă parte, aceștia speră ca proiectul să se afle pe ordinea de zi  în ședința Executivului de joi. De asemenea, propun ca taximetriştii să aibă acces la platformele de transport alternativ.

„Noi ne dorim ca ordonanţa de urgenţă să intre pe ordinea de zi a Guvernului în şedinţa de joi, pentru că situaţia din trafic este tot mai gravă de la o zi la alta. Sunt peste 150 de şoferi sancţionaţi, majoritatea dintre ei sunt cu plăcuţele ridicate. Ei au maşinile personale indisponibile în momentul ăsta”, a declarat, la sfârşitul dezbaterii, Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, reprezentantul Uber, Bolt şi Clever, potrivit Agerpres.

Mihai Ghişa – prim vicepreşedinte pe ramura taxi la FORT – spune că sunt de acord cu legiferarea acestui tip de transport, dar să se facă în conformitate cu transportul public de persoane. Totodată, taximetriștii nu sunt de acord cu termenul de „tarif dinamic”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW