11.4 C
București
miercuri, 12 mai

Telefon nou? 5 moduri să-l întreții corect

Achiziționarea unui telefon nou reprezintă un motiv de bucurie, mai cu seamă atunci când este vorba despre un aparat performant. Pentru a ne asigura că utilizarea acestuia la potențial maxim nu va fi știrbită de efectele negative ale unor evenimente neplăcute, precum zgârierea suprafețelor, este necesar să îl întreținem corespunzător.

Cum faci asta fără prea mult stres? Investind în câteva accesorii de calitate pentru protecția fizică și luând măsuri pentru protecția datelor și a sistemului de operare. Găsești detalii în rândurile de mai jos.

Instalează o folie de protecție.

Este primul și cel mai important pas în protejarea unei astfel de investiții pentru că, în pofida avansului tehnologic și a utilizării unor tehnologii avansate gen Corning Gorilla Glass, folia pentru Huawei Mate 40 Lite, de pildă, este un absolut necesar.

Poți alege folia din sticlă casantă. Avantajele utilizării acestui tip de tehnologie sunt multiple:

 • este ușor de instalat;
 • nu permite formarea de bule de aer între suprafața ecranului și folie;
 • este deosebit de rezistentă la șocuri (9H) și la zgârieturi;
 • acoperă integral suprafața ecranului;
 • este extrem de subțire – doar 0,33 mm;
 • are cel mai înalt grad de transparență – păstrează fidelitatea reproducerii culorilor și a funcționării ecranului tactil;
 • beneficiază de tratament oleofobic – evitând formarea de amprente sau urme.

Alte opțiuni de protecție a ecranului pot fi foliile TPU (unele cu proprietăți de „auto-vindecare” a suprafeței afectate de zgârieturi, flexibile și rezistente la șocuri), PET (foarte ieftine și incredibil de subțiri) și chiar soluții lichide de protecție. 

Alege husa potrivită.

Pentru a conserva integritatea fizică a dispozitivului, alegerea unei huse sau a unei carcase de protecție este al doilea pas important. Mulți utilizatori doresc să păstreze, pe cât posibil, forma originală a telefonului, însă fără a face rabat de la calitate.

Cel mai înalt grad de protecție îl conferă carcasele tip „armor” – realizate din combinații de materiale precum siliconul, policarbonații și TPU – care beneficiază în general de un design futurist, în încercarea de a diminua senzația dată de dimensiunile mari. Este genul de carcasă recomandat persoanelor care trăiesc, circulă sau lucrează în medii unde există multiple surse de pericol pentru integritatea fizică a telefonului.

Carcasele slim și ultra-slim sunt preferate de cei care țin în mod deosebit la conservarea designului original al telefonului, dar vor să beneficieze și o minimă protecție. Husele tip flip sunt opțiunea celor care doresc o protecție suplimentară pentru ecran. 

Păstrează telefonul în compartimente curate, fără alte obiecte.

Una dintre cele mai simple modalități de a menține un telefon intact este păstrarea acestuia într-un loc curat, care nu conține și alte obiecte ce pot deteriora dispozitivul. De asemenea, este important ca telefonul să nu intre în contact cu lichide sau praf (chiar dacă producătorii pretind, mai nou, că dispozitivele de ultimă generație rezistă la umiditate și intemperii), nici cu suprafețe calde, care cresc riscul de deteriorare a telefonului, în special a celor care au baterii Li-Ion.    

Protejează-i bateria folosind un încărcător certificat.

Încărcarea bateriei telefonului mobil trebuie să fie realizată doar cu accesoriu original sau certificat de producător. Indiferent că alegi varianta prin cablu sau cea de tip wireless, este vital să respecți această recomandare. Explicația este simplă: tensiunea curentului furnizat de un asemenea încărcător este constantă și asigură o încărcare optimă a bateriei telefonului. În plus, acest lucru garantează prelungirea duratei de viață a bateriei și, prin urmare, a telefonului respectiv.

Asigură mentenanța sistemului de operare și a aplicațiilor.

Într-o lume puternic tehnologizată, este important să reții faptul că întreținerea corectă a telefonului nu înseamnă doar protejarea integrității sale fizice. Este importantă,de asemenea, menținerea la cote optime a funcționării sistemului de operare și a aplicațiilor instalate. Poți obține toate acestea prin:

 • instalarea tuturor update-urilor și patch-urilor imediat ce sunt disponibile;
 • instalarea aplicațiilor doar din surse sigure;
 • efectuarea periodică a salvării datelor (back-up);
 • utilizarea unei soluții antivirus.

În definitiv, telefonul inteligent este astăzi cel mai folosit de către cei care utilizează tehnologie – 73% din respondenți, conform Forrester Research – și este normal ca întreținerea corectă și protejarea acestuia să fie prioritățile oricăruia dintre noi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW