Caută pe site
Publică anunț în ziar
curierul-national-logo Logo-Curierul-National-Blck
Publică anunț în ziar
  • Actualitate
  • Economie
    • Agricultură
    • Asigurări
    • Auto
    • Companii
    • Construcții
    • Energie
    • Finanțe și Bănci
    • Fiscalitate
    • HR
    • Imobiliare
    • IT
    • Retail
    • Transporturi
    • Turism
  • Extern
  • Politic
  • Cultură și Educație
  • Sport
  • Opinii
Reading: Tema centrală a Poloniei la viitoarea președinție a Consiliului Europei este „securitatea”
Distribuie
Curierul NationalCurierul National
Search
  • Actualitate
  • Economie
  • Extern
  • Opinii
  • Politic
  • Sport
  • Salvate
  • PUBLICAȚIA
    • Despre noi / Contact
    • Publicitate
    • Fonduri Europene
    • Redacția
Have an existing account? Sign In
Follow
Extern

Tema centrală a Poloniei la viitoarea președinție a Consiliului Europei este „securitatea”

Curierul Național
Autor Curierul Național
Publicat 19 noiembrie 2024
Distribuie

La reuniunea Comitetului Economic și Social European (CESE) de la Varșovia, subsecretarul de stat polonez, Magdalena Sobkowiak-Czarnecka, a subliniat direcția politică a președinției rotative pe care țara ei o va deține la Consiliul Uniunii Europene din ianuarie până în iunie. 2025.

Tema centrală a Președinției este „securitatea”, încadrată pe șapte piloni cheie: extern, energetic, economic, alimentar, climat, sănătate și informație. Această abordare cuprinzătoare urmărește să abordeze cele mai presante provocări ale Europei în timpul președinției poloneze de șase luni a Consiliului Uniunii Europene, începând din ianuarie 2025.

Luând cuvântul la reuniunea extraordinară a Biroului CESE, care a avut loc la Varșovia la 19 noiembrie 2024, Magdalena Sobkowiak-Czarnecka, subsecretar de stat polonez pentru afacerile Uniunii Europene, a precizat că președinția va încerca să adopte o abordare care să combine obiectivele climatice și competitivitatea economică, care nu-și puteau permite să fie în dezacord unul cu celălalt.

„Securitatea este motto-ul nostru și acesta va fi punctul central al președinției noastre; cu toate acestea, acest catalog de stâlpi nu este închis”, a spus ea. „Vom fi foarte deschiși către dialog, iar securitatea se va referi și la societatea civilă și la creșterea rezistenței cetățenilor. Din acest motiv, vom înființa două comitete în cadrul cabinetului prim-ministrului pentru a asculta constant ONG-urile și antreprenorii.’

La rândul său, președintele CESE, Oliver Röpke, a subliniat importanța critică a regandirii securități într-o lume definită de schimbări rapide și provocări complexe: „De la protejarea peisajelor noastre fizice și digitale până la protejarea valorilor care ne unesc ca europeni, este clar. că securitatea nu este doar o postură defensivă; este un angajament proactiv față de reziliență, cooperare și încredere”, a spus el.

„Viitoarea președinție a Poloniei vine într-un moment în care Europa se confruntă cu multe provocări, dar și cu multe oportunități. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim activitatea Președinției poloneze, de exemplu prin avizele exploratorii solicitate, pentru a ne promova obiectivele europene comune”, a adăugat Președintele CESE

Conform comunicatului oficial, președinția poloneză a UE este de așteptat să lucreze la:

-Securitate externă și militară: Abordarea războiului în curs din Ucraina, finanțarea „Scutului de Est” și promovarea unei industrii europene de apărare robuste.

– Securitate energetică :Reducerea dependenței de sursele externe de energie, accelerarea tranziției energetice cu tehnologii conduse de Europa și reducerea costurilor energetice.

-Securitate economică : Reformarea cadrului financiar multianual al UE, creșterea disponibilității fondurilor europene pentru beneficiari și consolidarea politicii de coeziune conform sloganului „mai multă putere pentru regiuni, mai puțină putere pentru Bruxelles”.

– Securitatea alimentară și climatică : Reducerea decalajului dintre agricultură și activismul climatic, cu un angajament față de competitivitate și un cadru practic pentru climă.

– Securitatea sănătății : Consolidarea independenței UE în producția de medicamente și abordarea provocărilor de sănătate mintală, în special în rândul copiilor și tinerilor.

- Publicitate -

– Securitatea informațiilor : Combaterea dezinformării, îmbunătățirea securității cibernetice și gestionarea impactului realității virtuale asupra sănătății mintale, în special pentru generațiile mai tinere.

Angajamentul Poloniei față de inteligența artificială este în concordanță cu mesajul cheie transmis în timpul conferinței pe tema Consecințele sociale și economice ale transformării digitale, organizată de CESE și desfășurată cu o zi înainte, la 18 noiembrie 2024.

De remarcat faptul ca cele două sesiuni ale conferinței au fost intitulate Piața muncii în era digitală: o nouă poveste despre angajare și revoluție digitală: Is everybody on board? și a prezentat un număr de vorbitori proeminenți.

Astfel, Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, ministrul polonez pentru Familie, Muncă și Politică Socială, a subliniat importanța de a fi pregătit pentru schimbările tehnologice, fără a fi dramatic, fatalist sau înfricoșător. Acest obiectiv poate fi atins prin recalificarea acelor lucrători care vor fi afectați și prin adoptarea de reglementări și standarde globale la nivel european.

Un punct de vedere împărtășit și de Aleksandra Przegalińska-Skierkowska, prorector pentru Cooperare Internațională la Universitatea Koźmiński din Varșovia, care a spus că este bine să ne concentrăm pe inteligența artificială colaborativă, care a încercat să ajute oamenii mai degrabă decât să-i înlocuiască, și a citat cercetări care concluzionează că lucrătorii care folosesc inteligența artificială sunt în general, mai fericit la locul de muncă, dar a ridicat și întrebarea cine va conduce dezvoltarea inteligenței artificiale în viitor.

În concluzie, Presedintele CESE, Oliver Röpke a subliniat că transformarea digitală a oferit oportunități de neegalat, dar a reprezentat și provocări sociale semnificative pe care UE a trebuit să le abordeze pentru a construi un viitor incluziv pentru toți: „Transformarea digitală oferă oportunități profunde, dar ne cere să acționăm atent pentru a o asigura. avantajeaza pe toti. Dând prioritate educației, bunăstării, accesului și echității, putem modela un viitor în care tehnologia îmbunătățește, mai degrabă decât împarte societatea noastră.

Distribuie articolul
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Reddit Telegram Email Copy Link Print
Distribuie
Articolul anterior China Media Group, memorandum de cooperare cu Ministerul Culturii din Brazilia
Articolul următor comunicat-de-presa-saj-galati Comunicat de presă
3 comentarii
  • Florin spune:
    20 noiembrie 2024 la 7:16

    Hahahahaha, daaaaaa, securitate la zdreanta TUSK inseamna sa aiba alianta cotropitorilor, SUAUENATO, baze militare in coasta rusilor, sa i destrame si sa le jefuiasca resursele naturale, ca peste tot, inclusiv la noi. Arde i Putineeeee, distruge TOATE BAZELE MILITARE DIN EUROPA RAPID, orice ar insemna asta. Macaie sua, mb, franta da le cele 6000 de nucleare si gata aaaaa, scorpionii😀😀😀

    Răspunde
  • Clevetici spune:
    20 noiembrie 2024 la 9:37

    Occidentul a ratat sansa istorica de a se intelege in pace cu Rusia pe vremea cand era condusa de Eltin.
    In timp ce se vorbea despre „concertul european” (ai caror „dirijori” ar fi fost Germania si Franta, iar Rusiei i se rezervase proabil un loc mai in spate) alianta militara ‘defensiva’ NATO se intindea spre Est si atingea granitele Rusiei (intai prin aderarea Poloniei in 1999, apoi Tarile Baltice in 2004), urmate de instalarea de baze militare americane pe teritoriile acestor state.

    Pe de alta parte minoritatea rusofona ramasa in noile state desprinse din URSS era persecutata:
    In Tarile Baltice primele alegeri libere s-au desfasurat in baza unor legi ale cetateniei care le refuzau dreptul de vot rusofonilor,
    in Ucraina se inchideau scolile si bisericile rusofone etc.

    Rusia si-a pastrat niste „garantii” sub forma unor conflicte inghetate unde armata rusa actiona ca „forta de mentinere a pacii” (similar cu NATO in Kosovo).

    Azi s-a ajuns la razboi cu Rusia si la reluarea cursei inarmarilor:
    tari precum Finlanda (neutra in trecut), Japonia (pacifista dupa razboi), Suedia (si ea neutra) se alatura celor care aloca fonduri din ce in ce mai mari inarmarii.

    Incotro se indreapta planeta?

    Spre o lume multipolara, asta stim, dar si spre o lume in care cursa inarmarii a reinceput.
    Se putea evita?
    DA – cu mai multa grija de ambele parti, dar mai ales de partea NATO.

    P.S.
    Belgia incearca si in zilele noastre sa scoata armamentul nuclear american stationat pe teritoriul sau din anii 1950, dar nu gaseste intelegere la americani si si-a pierdut demult iluzia ca o tara mica cu niste arme nucleare este pusa la adapost de un atac rusesc.
    In schimb Rusia si-a retras rapid armamentul nuclear din Ucraina dupa 1991.

    Răspunde
  • Sfantul Prooroc Ilie Tisbitul spune:
    23 noiembrie 2024 la 16:51

    POLONIA – Anii ordinii Politiei (d.c. 2004 – racla cu moaste)
    POLAND – The land of Police (h.d. 2004 – casket with relics)
    Autoritatile romane, autoritatile USA si autoritatile UE ce-au facut cu S.P.I.T. (cu mine) de la nastere pana-n prezent? Ce-au facut cu Creationismul Casei Raiului inceput in anul 2004? Aceste autoritati angajate la Institutiile Statului din Casa Raiului le-am executat pe 10-04-2010 si pe 12-01-2010, an marcat cu numele meu pe varsta mea in limba engleza, ELIJAH TISHBITE 32 de ani (laturi).

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-Publicitate-
Ad imageAd image

Ultimele articole

Conflictul Iran-Israel escaladează: Atacuri reciproce, zeci de morți și sute de răniți
Extern
Trump: Iranul va aduce puterea americană ”la niveluri nemaivăzute până acum” dacă atacă SUA
Extern
Parada militară a lui Trump marchează cea de-a 250-a aniversare a Armatei la Washington DC
Extern

RSS Știri Fotbal

  • Prea mici pentru Austria! Fără voință, naționala s-a făcut de râs la Viena
  • Steaua București deține tot palmaresul! Fotbal Club FCSB nu are istorie!
  • Metaloglobus face istorie: Promovare dramatică în Superliga după un retur eroic cu Poli Iași!
  • VIDEO | Ce salarii au sportivii de la secția de fotbal a Stelei
  • Reșițenii strică sărbătoarea Stelei, dar roș-albaștrii termină pe loc de Superliga

Citește și

Extern

În plină revoltă a agricultorilor europeni, Comisia europeană lansează un „dialog strategic” privind viitorul agriculturii

3 minute
Extern

Un summit european organizat pentru ”a da un semnal nou de susținere” a Moldovei

4 minute
Extern

Drona unui turist rus, blocată în turla Catedralei din Strasbourg

2 minute
Extern

Londra anunță o „Taskforce Europe”, cu misiunea de a negocia cu Bruxellesul după Brexit

1 minute
favicon curierul national favicon curierul national
  • EDIȚIA DIGITALĂ
  • ABONAMENT DIGITAL
  • PUBLICĂ ANUNȚ ÎN ZIAR
  • CONTACTEAZĂ-NE

PUBLICAȚIA

  • Despre noi
  • Publicitate
    • Fonduri Europene
    • Anunțuri Mică Publicitate
    • Advertorial
  • Redacția
  • Contact

ȘTIRI

  • Actualitate
  • Extern
  • Cultură și Educație
  • Politic
  • Sport
  • București

BANI

  • Economie
  • Companii
  • IT
  • Agricultură
  • Energie
  • Fiscalitate
  • Imobiliare
  • Turism

PARTENERI

  • B1 TV
  • Gazeta de Sud
  • Money Buzz!
  • Știrile de Azi
  • Goool.ro
  • Bucharest Daily News
  • Slatina Buzz!

BUN DE AFACERI, DIN 1990

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?