Termocentrala de la Ișalnița, oprită temporar

Eugen Măruţă (gds.ro)

Complexul Energetic Oltenia mai funcționa luni la termocentralele din Dolj cu un singur grup energetic. A fost oprit singurul grup energetic de la una din termocentralele din județul DoljSucursala Electrocentrale de la Ișalnița.

În schimb a fost pus în funcțiune un bloc energetic la Termocentrala Turceni. În momentul de față, compania are pornite 5 blocuri energetice, din care patru sunt în județul Gorj și unul în Dolj. La Termocentrala de la Rovinari sunt în funcțiune blocurile energetice 4 și 6. La Termocentrala de la Turceni sunt pornite acum blocurile energetice 4 și 7, iar la Termocentrala Craiova produce energie blocul energetic numărul 2. Livrările medii de energie electrică se apropie de 1.000 de megawați oră. Sunt cu 400 de MW mai puțin.

842 de milioane de euro pentru cele două grupuri pe gaze naturale

La nivelul Complexului Energetic Oltenia va fi pus în funcțiune de la 1 mai încă un grup energetic de 300 de MW. Aceasta la solicitarea Ministerului Energiei care dorește să scadă dependența țării de importurile de gaze naturale din Rusia. Astfel, va fi suplimentată producția de energie electrică pe bază de cărbune.

În ultimele săptămâni au fost făcute probe pentru punerea în funcțiune a până la 7 grupuri energetice pe cărbune la nivelul Complexului Energetic Oltenia, respectiv 3 la Termocentrala de la Rovinari, două la Termocentrala Turceni și câte unul la termocentralele de la Ișalnița și Craiova.

Prin urmare, producția va putea ajunge și la peste 1.600 – 1.800 de MW. Totodată, la nivelul Complexului Energetic Oltenia este în curs de implementare un program de construire de capacități noi pe gaze naturale. Va fi un grup pe gaze naturale de 475 de MW la Termocentrala Turceni. Acesta va costa 335 de milioane de euro și un grup de 850 de MW la Termocentrala Ișalnița. Acesta va avea un cost de 507 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată din Fondul de Modernizare, fonduri proprii și împrumuturi bancare. Data începerii lucrărilor va fi 2022 – 2022 și finalizarea 2026 – 2027.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW