Tesla a deschis o reprezentanță în Xinjiang. Evenimentul a stârnit îngrijorări în rândul politicienilor americani.

Compania Tesla a deschis, recent, o reprezentanță în regiunea chineză Xinjiang, fapt ce a stârnit nemulțumiri în rândul politicienilor americani.

Marco Rubio a fost unul dintre cei care și-a exprimat „furia” faţă de decizia companiei. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a lansat declarații de intimidare la adresa companiei Tesla, privind „riscurile cu care urmează să confrunte din punct de vedere juridic și al reputaţiei”.

Tesla, companie renumită pe plan global pentru maşinile electrice, are în China peste 200 de magazine şi centre de servicii. De ce politicienii americani se opun ferm deschiderii unui centru Tesla în Xinjiang? Pentru că ceea ce a făcut Tesla dezminte zvonurile privind Xinjiangul, oferind lumii o fereastră deschisă spre adevăr în această problemă, comentează CCTV.

Deschiderea centrului Tesla în Xinjiang demonstrează că „Proiectul de lege privind prevenirea muncii forţate în Xinjiang”, aprobat recent în SUA este un fapt fabricat! Totodată, gestul demonstrează că proiectul de lege american este lipsit de temei.

Politicienii americani au încălcat principiile economice şi au sacrificat interesele companiilor pentru atingerea scopurilor politice proprii, fapt sortit eşecului. Deschiderea magazinului Tesla în Xinjiang dezminte zvonurile politicienilor americani, potrivit cărora „Xinjiang este o regiune săracă şi înapoiată”, prezentând lumii un Xinjiang deschis, prosper şi în dezvoltare rapidă.

În primele trei trimestre din anul 2021, Produsul Intern Brut (PIB) al regiunii Xinjiang a înregistrat o creștere cu 8,8% comparativ cu perioada similară din 2020. În perioada 2014-2020, numărul angajaților din Xinjiang a crescut, de la 11.352.400, la 13.560.000, cu 19,4%.

Datele statistice arată că, în perioada Ianuarie-Noiembrie 2021, în Xinjiang au fost înregistrate 17 proiecte cu investiții străine. Pentru Tesla, Xinjiang este una dintre zonele cu cele mai bogate resurse din China, fiind atractivă datorită resurselor de energie electrică. Tesla a instalat în Xinjiang șapte stații electrice de încărcare rapidă, două dintre acestea fiind la Urumqi. Primul centru de prezentare și vânzare deschis la Xinjiang permite companiei Tesla să valorifice condițiile regiunii.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW