The Washington Post: «De la instalarea sa la Casa Albă, Donald Trump a mințit de cel puțin 7.600 ori»

Președintele Donald Trump, scrie «The Washington Post», nu este doar șeful armatelor americane, ci, de la venirea sa la Casa Albă, a devenit «mincinosul șef». Ziarul american citat susține că, potrivit calculelor sale, președintele a ajuns la performanța de cel puțin 15 minciuni sau neadevăruri pe zi, ceea ce duce la numărul minciunilor sau al falselor declarații ale președintelui american, în perioada ianuarie 2017- până în prezent, de 7.600.

Unul dintre neadevărurile emise recent de Donald Trump este, potrivit presei americane, declarația făcută în fața trupelor americane de la baza aeriană Al-Asad din Irak potrivit căreia domnia sa ar fi primul președinte american care, în ultimii 10 ani, a mărit solda militarilor cu 10%. Ori, reamintește tot presa americană, remunerația soldaților americani a fost majorată în fiecare an, începând din 1983, iar creșterea prevăzută pentru 2019 nu este decât de 2,6%.

Minciuni mari și mai mici

Aceste minciuni, unele mai mari, altele mai mici, al căror număr s-a multiplicat în cursul verii acestui an – ajungând la recordul lunar de 1.200 în luna octombrie, înainte de alegerile de la mijlocul mandatului – sunt tot mai puțin pe gustul americanilor, scriu corespondenții din New York ai «Les Echos», citând ziarul american mai sus menționat. Potrivit bazei de date de care dispune «The Washington Post», mai puțin de trei americani din zece mai cred în declarațiile mincinoase ale lui Donald Trump.

Într-un alt sondaj, realizat în luna noiembrie de Universitatea Quinnipiac (din statul Connecticut), 58% din electori consideră că Donald Trump nu este cinstit, față de doar 36% ce gândesc contrariul. «De când s-a mai văzut un președinte atât de puțin interesat de diferența între adevăr și minciună, sau atât de dornic să facă dispărută această diferență?», se întreabă istoricul american Michael Beschloss. «În politică, nu este întotdeauna bine să spui adevărul, dar să minți poate costa scump, așa cum s-a întâmplat cu unul dintre predecesorii lui Trump, Richard Nixon, subliniază analistul diplomatic al ziarului «Les Echos».

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW