Interviurile de angajare sunt de o foarte mare importanta pentru cei care abia fac primii pasi in campul muncii, dar si pentru cei care vor o schimbare de job. De cele mai multe ori insa, foarte multi candidati nu trec de interviu si nici nu isi dau seama ca nu lipsa experientei anterioare a fost un dezavantaj, ci cateva detalii deranjate pentru specialistii in resurse umane.
Presupunand ca vrei ca interviurile la care vei participa sa decurga foarte bine, atunci citeste sfaturile urmatoare.
Iata ce detalii conteaza la interviu:
1. Tinuta
Una dintre cele mai mari greseli a celor care merg la un interviu este neglijarea tinutei. Avand in vedere ca este o intalnire oficiala, cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o niciodata, trebuie sa te pregatesti cum se cuvine pentru a face o impresie placuta. Ai grija sa nu iti mototolesti camasa, sa ai un aspect facial ingrijit, iar accesoriile sa nu iti lipseasca. De exemplu, un ceas original barbatesc intotdeauna atrage atentia, astfel ca nu trebuie sa uiti sa il pui la mana cand pleci de acasa.
2. Gesturile

Sigur ca cei care lucreaza in HR au la baza, de cele mai multe ori, o minima pregatire de psihologie, unde studiaza si despre gesturile oamenilor din jur. Astfel, trebuie sa fii foarte atent cu acestea. De exemplu, nu trebuie sa bati din picior, sa iti musti buza sau sa iti freci mainile continuu pentru ca denota nervozitatea. De asemenea, nu trebuie sa te uiti continuu la ceas, pentru ca gestul poate fi considerat drept graba si ca desconsideri persoana din fata ta. Mai mult, chiar daca petreci mult timp pe telefon si ai intotdeauna cele mai noi modele de telefoane mobile, incearca sa il tii in buzunar sau in rucsac/geanta pe durata acestuia, pe modul silentios. De altfel, pentru a vedea modele noi la preturi bune, intra pe megaplaza.ro si sigur vei gasi ofertele foarte atractive.
3. Punctualitatea
Acesta este un alt punct crucial, de care cei din resurse umane tin cont. Pleaca intotdeauna cu o jumatate de ora mai devreme de acasa decat ti-ai propus, astfel incat sa fii sigur ca traficul nu va fi un impediment pentru tine sa ajungi la locatie. Daca nu stii prea bine nici zona, cu atat mai mult. Astfel, trebuie sa ajungi cu 10 minute mai devreme, iar cei cu care vei sustine interviul vor fi placut impresionati de faptul ca ai ajuns mai devreme decat era programata intalnirea.

4. Prezentare proprie
Intotdeauna fii modest in prezentarea ta, dar nu iti subestima nici calitatile. De cele mai multe ori, oamenii au tendinta sa exagereze cu privire la calitatile si cunostintele pe care le au, iar datorita experientei acumulate, specialistii in HR recunosc imediat persoanele de acest gen.
5. Felul in care vorbesti despre oamenii cu care ai colaborat
Fara indoiala, fie ca ai facut doar un internship, fie ca ai avut un job, vei fi intrebat cum a fost relatia cu colegii si cu superiorul tau direct. Nu incerca sa ii vorbesti de rau, ci intotdeauna pune in lumina punctele bune ale colaborarii cu acestia, intrucat o sa conteze foarte mult.
Asadar, presupunand ca vrei sa treci cu bine de viitoarele interviuri la care vei participa, tine cont de detaliile de mai sus!