duminică, 31 mai, 2020
10.2 C
București

Toate locurile de joacă din Sectorul 6, modernizate la standarde europene

Lucrările de reabilitare a cinci noi locuri de joacă din Sectorul 6 au fost finalizate cu succes de administraţia locală, astfel că, în acest sfârşit de săptămână, vor fi puse la dispoziţia copiilor pentru distracţie. Noile spaţii dedicate celor mici sunt reabilitate la standarde europene şi respectă toate normele de siguranţă şi protecţie, potrivit unui comunicat de presa transmis de Primaria Sectorului 6.

“Siguranţa copiilor noştri este o prioritate în amenajarea locurilor de joacă din Sectorul 6. Nu am făcut şi nu facem rabat de la calitate în tot ceea ce înseamnă dotări şi amenajări. Din discuţiile cu părinţii şi bunicii celor mici, reiese mulţumirea pentru lucrările efectuate în ultimii ani şi sunt motivat să continui în acelaşi ritm alert. Personal fac verificări pe teren în fiecare zi şi mă bucur să descopăr că locurile de joacă din Sectorul 6 au redevenit oaze de zâmbete şi fericire”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. 
Noile locuri de joacă reabilitate sunt situate la următoarele adrese: Bd. Timişoara nr. 31, str. Valea Argeşului nr. 29, str. Ierbii – intersecţie cu str. Oboga, str. Preciziei nr. 18, str. Apusului nr. 93-101.

În cadrul lucrărilor de modernizare, au fost schimbate aparatele de joacă cu unele noi, adaptate diferitelor categorii de vârstă, s-a turnat în integralitate suprafaţă antitraumă, s-au înlocuit băncile, coşurile de gunoi şi stâlpii de iluminat. 

Pardoseala elastică din cauciuc asigură protecţia copiilor la locul de joacă

“Trebuie precizat faptul că pardoseala elastică din cauciuc, turnată la locurile de joacă din Sectorul 6, asigură o permeabilitate foarte bună a apei, având şi rol antiderapant, astfel că indiferent de sezon, copiii se pot bucura în voie de spaţiile nou create”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, instituţia responsabilă de modernizarea locurilor de joacă din sector. 

Conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, locurile de joacă pentru copii sunt închise pe timp de noapte, în intervalul orar 22,00-8,00. 

În Sectorul 6, sunt aproximativ 120 de locuri de joacă, peste jumătate dintre acestea fiind deja modernizate complet în ultimii doi ani, iar lucrările de reabilitare pentru celelalte urmează să fie finalizate în cursul acestui an.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...