Top 3 materiale de construcții ușor de montat

Acum aproximativ 10,000 de ani, omul a început să facă schimbări fundamentale cu privire la modul în care locuia. Renunțând treptat la stilul de viață nomad, a început să se stabilească într-un singur loc pentru perioade îndelungate de timp. Pe parcursul anilor, oamenii au folosit tot felul de materiale pentru a-și construi adăposturi și ulterior locuințe sigure și rezistente. Unul dintre principalele criterii pe baza căruia aceste materiale erau alese a fost întotdeauna ușurința cu care se pot monta. În continuare, îți prezentăm 3 materiale de construcții simplu de montat, ce te vor ajuta să termini clădirea într-un timp scurt, fără bătăi de cap.

1. BCA-ul 

Blocurile și panourile din BCA au o greutate redusă, motiv pentru care sunt simplu de transportat, manevrat și montat. Mai mult, BCA-ul este un material rezistent la foc, trainic și rezistent, ce își păstrează proprietățile pe întreaga durată de viață a construcției, fără ca acestea să fie afectate de condițiile meteo sau de procesele de îmbătrânire. 

BCA-ul se fabrică din materii prime naturale, printr-un proces tehnologic cu un consum redus de energie și care nu emite noxe, ceea ce înseamnă că este un material ecologic. Altă caracteristică importantă a betonului celular autoclavizat este eficiența sa energetică, datorată structurii celulare și a conținutul ridicat de aer. Așadar, clădirile din BCA vor beneficia de o temperatură optimă la interior, fiind răcoroase în timpul verii și călduroase iarna. Poți comanda online BCA de la MatHaus, ori îl poți cumpăra din magazinele fizice. 

2. Cărămizile 

Cărămizile sunt și ele ușor de montat, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care se folosesc deseori la construcția clădirilor. Cărămida este un material natural, făcut din argilă ce se arde în cuptoare speciale, la temperaturi de peste 800 de grade Celsius. Are o bună durabilitate în timp și o eficiență energetică ridicată, fiind de asemenea rezistentă la foc și umezeală. În lunile de iarnă, zidurile din cărămidă stochează căldura casei și o eliberează în interiorul încăperilor, iar în lunile de vară, materialul menține răcoarea în clădire. Realizată din ingrediente 100% naturale, cărămida poate fi reciclată în numeroase moduri.

3. Lemnul

Lemnul este un material de construcții simplu de montat și foarte practic. Poate fi utilizat ca material principal, cum ar fi la ridicarea unei cabane, ori folosit împreună cu alte materiale de construcții, ca element decorativ sau pe post de structură de sprijin. Lemnul este ușor, în special în comparație cu piatra, iar odată ce se tratează împotriva umezelii, devine unul dintre cele mai rezistente materiale. De asemenea, poate fi tăiat fără dificultăți la dimensiunile dorite. În plus, construcțiile din lemn pot avea o durată lungă de viață; ca dovadă, templul Horyu-ji din Japonia care datează din secolul al 8-lea este cea mai veche clădire realizată din lemn.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW