Mutarea poate fi un proces stresant, consumator de timp și costisitor, ceea ce face ca decizia luată să merite tot efortul. Anii petrecuți în pandemie i-au determinat pe mulți români să își vândă apartamentele și să se mute la casă.
Deși majoritatea oamenilor preferă să locuiască la casă decât la bloc, mulți au făcut acest pas abia anii trecuți. Această decizie a fost luată în urma timpului îndelungat petrecut în locuință, ca urmare a măsurilor luate de autorități cu scopul de a opri răspândirea virusului COVID-19.
Anii petrecuți în pandemie au convins tot mai mulți români să facă schimbarea de la traiul într-un apartament la cel la casă. Chiar dacă acest lucru a însemnat, de cele mai multe ori, mutarea într-o zonă mai îndepărtată, acest lucru a avut, evident, avantaje și dezavantaje.
Cei care doresc să se mute la casă, fie aleg dintre ofertele de case de vanzare Bucuresti, fie aleg să o construiască de la 0. De obicei, cei care cumpărără o casă gata construită sunt cei care se grăbesc să se mute sau îşi doresc o casă într-o zonă centrală, unde e aproape imposibil de găsit un teren disponibil.
Iată care sunt principalele motive pentru care oamenii aleg să locuiască la casă:
1. Spaţiu interior insuficient
De cele mai multe ori, cei care se mută pentru prima oară la casă aleg una de dimensiuni mai mari decât au cu adevărat nevoie. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că, locuind la bloc, oricât de mare ar fi fost apartamentul, mereu a existat nevoia unui spaţiu mai mare. Acesta era veşnic insuficient pentru dressingul dorit, bucătăria era prea îngustă pentru mobilierul preferat, iar băile erau prea puţine pentru toți membrii familiei. Odată mutaţi la casă, oamenii se pot bucura de un spaţiu suficient pentru toate lucrurile şi, mai ales, de camere spaţioase cu ferestre largi.
Tot nevoia de spaţiu suplimentar este motivul pentru care familiile ale căror copii cresc aleg să se mute la casă. Dorinţa de a avea fiecare copil camera lui este în mintea tuturor părinţilor şi, mutarea la casă este, de cele mai multe ori, cea mai bună soluţie. În plus, cei mai norocoşi care au o familie numeroasă au nevoie de spaţiu de cazare suficient atunci când aceasta vine în vizită. Acest lucru este imposibil de realizat într-un apartament, oricât de mare ar fi.
2. Nevoia spaţiului exterior
Oricât de spaţios ar fi balconul sau terasa unui apartament şi oricâte plante ar fi în interior, nu se pot compara cu dimensiunea unei curţi. Chiar dacă nu sunt împătimiţi ai grădinăritului, îngrijirea unui gazon natural şi a câtorva flori este o treabă pe care proprietarii de case o fac cu plăcere. Mai mult, nu puţini sunt cei care își descoperă astfel pasiunea pentru grădinărit şi își creează în curte o adevărată oază verde de relaxare.
Indiferent dacă aleg o casă în apropierea centrului oraşului sau una cât mai departe, cei care deţin o curte interioară petrec în perioadele cu temperaturi plăcute un timp îndelungat în aer liber. Din acest motiv, cele mai multe curţi au un foişor sau o terasă, amenajate special pentru a petrece timp de calitate împreună cu cei dragi.
3. Dorinţa de a avea mai multe animale
Dragostea pentru animăluţe este un motiv suficient pentru unele persoane pentru a lua decizii importante în viaţa tuturor membrilor familiei. Astfel, din cauza programului foarte încărcat, cei ce au un căţel întâmpină dificultăţi în a petrece suficient timp cu el în aer liber. Mutându-se la casă, problema aceasta se rezolvă instant. În plus, de cele mai multe ori, familia se îmbogăţeşte şi cu alte animăluţe, acum când spaţiul interior şi exterior nu mai este o problemă.
Indiferent de motivul pentru care oamenii aleg să se mute la casă, această decizie este una din cele mai bune luate în viaţa lor. Fie că aleg o casă într-o zonă centrală, fie că îşi construiesc una conform bunului plac, viaţa întreagă a unei familii se schimbă în mod pozitiv.