De foarte multe ori, lipsa resurselor financiare poate împiedica demararea unui business conform planului setat inițial. Ca atare, este nevoie de identificarea unor surse de sprijin avantajoase pentru antreprenori. Creditele pentru afaceri oferite de instituțiile nebancare reprezintă una dintre cele mai bune soluții de finanțare pe care aceștia le au la dispoziție. De ce? Pentru că astfel de produse pot fi accesate rapid și simplu, prin îndeplinirea unor cerințe minimale.
Dacă și tu te afli la început de drum în domeniul antreprenoriatului, afla mai multe detalii despre top 3 tipuri de credite pentru afaceri pe care le oferă instituțiile nebancare.
Credite pentru afaceri – Fonduri pentru capitalul de lucru și investiții
Opțiunile de finanțare prin care poți acoperi investiția inițială și apoi cheltuielile curente în desfășurarea unei afaceri sunt diverse, însă nu toate sunt avantajoase pentru micii sau marii întreprinzători.
Spre deosebire de alte surse de capital, creditele pentru afaceri ce pot fi solicitate de la diferite instituții nebancare reprezintă o modalitate facilă și rapidă de a procura resursele necesare unui business. Astfel, orice antreprenor poate accesa fonduri pentru capitalul de lucru și investiții, care pot fi direcționate spre achiziția de stocuri, spre plățile și taxele către furnizori sau către bugetul de stat.
Contractarea unui astfel de produs va avea un impact pozitiv asupra afacerii tale, în comparație cu alte surse de finanțare. De exemplu, beneficiezi de o schemă de rambursare flexibilă, ai posibilitatea de a menține continuitatea afacerii din cadrul firmei în perioadele în care ciclul de exploatare sezonier sau discontinuu și de a face investiții reprezentate de achiziția unor utilaje sau pentru asigurarea stocurilor necesare.
Credite pentru agricultură – Care sunt principalele lor avantaje?
Agricultura este un domeniu foarte profitabil dacă reușești să identifici formula câștigătoare și dacă dispui de suficiente resurse financiare pentru a pune în aplicare planul de business. Creditele pentru investiții în agricultură sunt destinate atât persoanelor fizice cât și celor juridice. De asemenea, în funcție de politica instituției emitente, acestea pot fi accesate și de către diverse societăți agricole, întreprinderi familiale și individuale, asociații familiale și alte forme de organizare.
Creditele agricole reprezintă o soluție de finanțare avantajoasă, acestea oferind o serie de beneficii importante pentru solicitanți. Printre cele mai importante argumente în favoarea creditelor pentru investiții în agricultură se numără următoarele:
- Documentație minimă;
- Posibilitatea de a accesa sume care variază, în medie, între 2.000 și 700.000 RON;
- Răspuns rapid;
- Grafic flexibil de rambursare;
- Creditare fără avans;
- Perioadă de rambursare de până la 10 ani;
- Condiții contractuale transparente.
Așadar, având în vedere beneficiile oferite, ia în calcul aceste credite agricole ca soluție de finanțare a start-up-ului tău.
Credite de consum – Care sunt destinațiile posibile ale acestora?
O altă categorie de credite care se regăsește în oferta de servicii a instituțiilor nebancare este cea a creditelor de consum. Această categorie cuprinde toate tipurile de împrumuturi, în afara celor pentru investițiile imobiliare (ex: credite de nevoi personale, auto, de studii sau pentru servicii medicale).
Și în cazul creditelor de consum putem vorbi despre avantaje demne de luat în calcul, în situația în care ai nevoie de o soluție de sprijin financiar. În mare parte, lista cuprinde aceleași beneficii precum cele ale creditelor pentru investiții:
- Un pachet minim de acte necesare pentru solicitare;
- Condiții flexibile de rambursare;
- Răspuns rapid;
- Plafon de creditare de până la 700.000 RON (suma poate să difere în funcție de instituția nebancară).
În funcție de specificul activității companiei, un credit pentru afaceri poate acoperi chiar și integral costurile proiectului, așadar aceasta este o variantă avantajoasă de obținere a fondurilor.