13.5 C
București
luni, 19 octombrie

Top 4 accesorii care nu trebuie să lipsească din rucsacul tău de munte

Persoanele care se aventurează des pe traseele montane, știu cât de important este să fie mereu bine echipate. Vremea se poate schimba rapid atunci când te afli în natură. În plus, nu se știe niciodată când poți greși traseul pe care te afli. Trebuie să fii pregătit pentru orice scenariu, astfel încât să te menții mereu în siguranță.

Cum faci însă pentru a te asigura că ai tot ce trebuie în rucsacul de munte? Important este să alcătuiești o lista de lucruri de care ai putea avea nevoie. Prioritizează-le și vezi cum le poți include pe cele cu adevărat necesare în rucsacul tău. Trebuie sa fii pregătit pentru orice, însă este important și să alegi echilibrat, pentru a nu îngreuna rucsacul mai mult decât trebuie. Te susținem și noi în acest demers astăzi, cu 4 accesorii pe care nu le poți lăsa acasă atunci când pleci la munte. Iată care sunt acestea!

Provizii de mâncare

Indiferent de cât de scurt este traseul montan pe care intenționați să vă aventurați, este important să aveți în rucsac mici provizii de mâncare. Veți simți nevoia să mâncați ceva pe drum datorită energiei pe care o veți consuma. În plus, în cazul în care apare o situație neprevăzută, în care va trebui să petreceți mai mult timp în natură, veți avea nevoie de resurse.

  • Optați pentru ingrediente ușoare. Sandwich-urile, fructele și legumele reprezintă alegeri bune în acest caz.
  • Nu uitați de apă! Hidratarea este esențială pe munte. Asigurați-vă că aveți o cantitate de apă suficientă la voi pentru a vă menține hidratați. Nu este recomandat nici să exagerați cu aceasta, pentru a nu îngreuna inutil bagajul.

Cele mai bune rucsacuri de munte includ un buzunar special pentru bidoanele de apă și un orificiu pentru furtunul de alimentare. Astfel, acestea vă vor fi la îndemână atunci când simțiți nevoia de a vă hidrata.

Pelerina de ploaie

Vremea este extrem de imprevizibilă pe munte, în special atunci când parcurgeți trasee mai lungi. Poate fi soare și cald atunci când porniți la drum și apoi să ajungeți într-o zonă în care să plouă torențial. Este bine să fiți pregătiți pentru astfel de situații. O pelerină de ploaie nu trebuie să lipsească din rucsacul de munte, indiferent de sezon.

  • Aceasta vă va asigura protecția necesară împotriva umezelii și vă va oferi confortul termic
  • Avantajul acestui accesoriu provine din materialele din care este confecționat. Acestea sunt impermeabile, permițând apei să se evapore rapid și împiedicând accesul acesteia în interior.

Folie de supraviețuire

Folia de supraviețuire este cel de-al treilea accesoriu care nu trebuie să lipsească din rucsacul de munte, indiferent de sezon. Aceasta poate fi achiziționată din magazinele specializate în comercializarea echipamentelor de munte.

  • Producătorii aleg cu grijă materialele din care confecționează aceste accesorii pentru a le face ușoare și eficiente, fără a ocupa mult spațiu în rucsac.
  • Acestea sunt prevăzute cu proprietăți duble pentru situații extreme: o față a foliei te protejează împotriva hipotermiei, iar cealaltă conferă senzația de răcoare.

Astfel, vei fi protejat în orice condiții, pentru a trece cu bine peste situația de urgență întâmpinată.

O lanternă LED

Traseele montane se parcurg ziua, nefiind recomandate expedițiile din timpul nopții, în special în cazul aventurierilor neexperimentați. Cu toate acestea, situațiile neprevăzute fac parte din aventurile montane. Nu se știe niciodată când apare situația în care nu ajungeți la destinație înainte de lăsarea serii. În aceste cazuri, o lanternă LED devine accesoriul esențial pentru a putea continua traseul. În plus, un astfel de accesoriu este necesar și atunci când decideți să rămâneți peste noapte pe munte, în zone de campare.

  • Cele mai bune lanterne Maglite de la easylight.ro sunt ideale pentru rucsacul de munte. Acestea oferă o autonomie sporită (de până la 100 ore), fiind astfel perfecte pentru utilizarea în exterior.
  • Cele de mici dimensiuni (lanterne mini), dar cu putere sporită (200-300 lumeni, fascicul luminos de 150 – 200 m) sunt cele mai potrivite în aceste situații.
  • Este recomandat să optați pentru lanterne cu un grad sporit de impermeabilitate (IPX4). Acestea vor funcționa impecabil, indiferent de factorii externi.

Proviziile de mâncare, apa, pelerina de ploaie și o lanternă eficientă sunt accesorii esențiale, care vă pot salva viața în situații de urgență, pe munte. Astfel, nu uitați să le includeți în rucsac, înainte de a porni la drum.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW