miercuri, 5 august, 2020
30 C
București

Top 4 sfaturi pentru investitorii începători

Lumea investițiilor este una deosebit de riscantă, însă, extrem de atrăgătoare. Din dorința de a demara un business propriu sau de a avea un viitor financiar confortabil, mulți oameni sunt încântați să-și pună banii la treabă. Totuși, specialiști în domeniu, precum celebrul Warren Buffett, susțin că experiența este cheia pentru a fi un investitor de succes.  Ce se întâmplă, în schimb, cu începătorii care nu au suficiente cunoștințe pentru acest proces? Iată câteva sfaturi importante pentru investitorii debutanți, care vor să-și asigure un start bun în afaceri.

1. Stabilește obiective pentru investiții

Cu cât începi investițiile mai devreme cu atât mai bine, dar, ține întotdeauna cont de obiectivele tale. Bineînțeles, scopul este să obții bani, dar, ca să ajungi până acolo,  trebuie să-ți stabilești ținta, să te documentezi despre diversele tipuri de investiții și să pui la punct o strategie care să genereze profit. 

De pildă, când vorbim de acțiuni, țelul este să le cumperi când au un preț scăzut și să le vinzi după ce valoarea lor a crescut de câteva ori. Investițiile de acest gen nu sunt ușor de realizat, fiind necesare cunoașterea pieței și puterea companiei la care ești acționar. De asemenea, evoluția principalelor valute este importantă în planificarea obiectivelor de investiții, așa că trebuie să știi mereu care este cursul valutar la bănci, pentru a derula cele mai bune afaceri.

2. Investește pe termen lung

În calitate de investitor aflat la început de drum îți va fi greu să găsești proiectul perfect sau să prezici evoluția pieței. De aceea, trebuie să iei în considerare investițiile pe termen lung fiindcă, uneori, poate dura săptămâni ori chiar luni de zile până o anumită industrie își revine, dacă a suferit prăbușiri. Acest lucru nu înseamnă să-ți blochezi banii, ci să ții cont că, investind pentru mai mult timp în companii ce distribuie dividende, de exemplu, corecțiile ulterioare pot genera noi oportunități de acumulare de acțiuni la prețuri mici care pot aduce randamente mai mari când se plătesc dividendele. Într-o perioadă mai lungă de timp, indiferent de evoluția investițiilor, piețele vor urca, la un moment dat, chiar dacă observi rapid scăderi considerabile.

3. Evită să cauți în permanență momentul oportun

În mod sigur, mai ales în lumea investițiilor, oricine își dorește să identifice cel mai bun moment pentru a face afaceri. Totuși, în situația acțiunilor, dacă intri și ieși mereu, în încercarea de a specula minimul sau maximul, vei plăti multe comisioane. 

Încearcă să te bazezi pe instinct și cunoștințe, investește în tine și caută să-ți stabilești o strategie care să-ți aducă mulți bani, dar, fără a regreta alegerile făcute. Mereu vor exista variantele că puteai cumpăra mai ieftin sau vinde mai scump.

4. Diversificare nu este întotdeauna cea mai bună soluție

Piața fluctuează constant și lucrurile merg mereu în sus și-n jos, iar pentru a nu pierde prea mulți bani trebuie să ai un portofoliu diversificat. Cu toate acestea, un investitor bun va face mereu investiții pe care le înțelege pe deplin, va alege acțiuni pe termen lung și va avea încredere în deciziile sale. Practic, trebuie să-ți alegi o țintă și să îți concentrezi atenția asupra ei, pentru că, dacă diversifici prea mult portofoliul, s-ar putea să-ți fie greu să urmărești evenimentele care afectează fiecare domeniu.

Fără îndoială, un investitor aflat la început de drum are nevoie de o mulțime de informații pentru a demara investiții reușite. Studiază, în permanență, tendințele pieței, fii la curent cu ce se întâmplă în economia globală și caută resurse pentru a face afaceri perfecte, atunci când identifici oportunități care-ți pot genera profit.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Vânzarea de carte, salvată de un fenomen gen Chippendales

Efectele pandemiei asupra vânzărilor de produse care nu sunt efectuate online au fost dintre cele mai diverse,...

A Portuguesa, o adaptare cinematografică de excepţie

Cinematografele rămân închise, un motiv în plus pentru a acorda atenţie proiecţiilor în aer liber şi site-urilor...

Apariţii editoriale: ”Semne alese”, la primul număr

Piața editorială românească s-a îmbogățit cu o nouă revistă literară online: „Semne alese”. Cu...