12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Top 5 oferte ski în România

Iarna se apropie cu fulgi repezi, iar iubitorii sporturilor de sezon de-abia așteaptă să zburde-n voie pe pârtii, derdelușuri și cărări de munte, mai ales că vine și perioada Sărbătorilor, când este timp pentru bucurii și voie bună.

Ca să alegeți ce vă place dintre variatele oferte ski în România, iată câteva sugestii, dintre destinațiile turistice populare în rândul pasionaților de sporturi de iarnă:

1.  Predeal

Orașul de munte așezat ideal între Munții Piatra Mare, Bucegi și Postăvaru este una dintre destinațiile clasice pentru iubitorii de ski din țara noastră. Fiind situat în zona centrală a țării, între Valea Prahovei și a Timișului, Predealul este preferat de turiști din toate regiunile, de aceea pârtiile de aici sunt mereu pline de schiori.

Cel mai cunoscut traseu este Clăbucet, la 2100 de metri, o pârtie de dificultate medie, potrivită pentru majoritatea turiștilor.

2. Păltiniș

Situată în inima țării, în județul Sibiu, stațiunea Păltiniş are o veche și frumoasă tradiție în sporturile de iarnă și oferă şapte pârtii cu grade diferite de dificultate, așa că fiecare schior îşi poate alege traseul potrivit.

O vacanță de iarnă la Păltiniș are pe lângă oferte ski și opțiuni diverse pentru excursii și agrement, de aceea o destinație de familie, pentru că este o regiune unde cu mic, cu mare regăsim obiceiuri străvechi, tradiții culinare, muzee în aer liber și locuri cu arhitectură transilvăneană unică.

3. Poiana Brașov

Pentru iubitorii de natură și de lux în aceeași măsură, Poiana Brașov este o destinație ideală, pentru că oferă 12 pârtii care au diferite grade de dificultate, patinoar, traseu de snowboard dar și peste 50 de hoteluri, vile, pensiuni și cabane dotate cu tot confortul, pentru o vacanță de 5 stele, ca în vestitele stațiuni din Alpi.

Situată lângă orașul Brașov în Munții Postavaru, Poiana este locul preferat de turiștii care vor să se bucure în perioada Sărbătorilor de aventurile pe zăpadă și gheață dar, în același timp, să celebreze un Crăciun transilvan la bisericile vechi și frumoase din Brașov și împrejurimi și să petreacă un Revelion sofisticat, cu preparate culinare alese și  licori fine…

4. Straja

Pasionații de sporturi de iarnă apreciază în mod deosebit această staţiune montană din Hunedoara, care se află la o altitudine de 1400 de metri și la care se ajunge destul de ușor. 

Motivul principal pentru popularitatea acestei destinații sunt variatele oferte ski pe cele 12 pârtii, cu o lungime totală de 26 de km, dotate cu  instalaţii moderne de transport şi cu o impresionantă nocturnă. 

Pârtia Straja este cea mai lungă din acest adevărat labirint de trasee schiabile, are aproape 8 kilometri lungime și face deliciul schiorilor experimentați, care vin din toate colțurile țării pentru câteva zile de distracție în mica stațiune din Munții Vâlcan, la poarta de intrare în Valea Jiului.

5. Rânca

O altă destinație preferată de schiorii experimentați este staţiunea Rânca, situată în Munţii Parâng, mai ales că aici se pot practica sporturile de iarnă și în perioade din an când în alte locuri a dat firul ierbii. 

La Rânca cea ninsă, de la început de septembrie până-n luna mai, zăpada își așteaptă temerarii. Domeniul schiabil oferă şase pârtii de ski, la care se adaugă un traseu  pentru săniuş, special amenajat pentru copii, așa că puteți să veniți aici cu toată familia, la odihnă și distracție.

Alegeți destinația preferată dintre aceste oferte ski în România și bucurați-vă de zăpadă, soare și mișcare în aer liber!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW