11.5 C
București
miercuri, 21 octombrie

Topul destinațiilor de neratat în Grecia

Grecia a avut întotdeauna un farmec aparte în ochii turiștilor de pe întreg mapamondul. Loc încărcat de istorie și cu o importanță culturală incomensurabilă, Grecia atrage constant vizitatori de pretutindeni, atât în orașele sale dezvoltate armonios, cât și în stațiunile litorale ideale pentru sejururi lungi și relaxante, alături de persoana iubită sau de familie. Din punct de vedere al costurilor, Grecia poate fi atât o variantă low-cost, cât și una destul de scumpă, în funcție de serviciile de care alegi să beneficiezi, dar și de zona în care călătorești. 

Elenii sunt oameni foarte primitori și cu siguranță vei avea parte de interacțuni interesante, dacă îți planifici un sejur în Grecia. Iată care sunt cele mai interesante destinații către care te poți orienta, dacă vrei să vizitezi Republica Elenă.

Santorini

Santorini este una dintre insulele destul de scumpe ale Greciei, însă experiențele de care vei avea parte dacă alegi să o vizitezi vor face ca eforturile financiare să fie cât se poate de justificate. Dacă ajungi în Santorini, trebuie să vizitezi Thira, zona în care străzile se șerpuiesc pe dealuri, iar clădirile te pot găzdui, întrucât majoritatea sunt transformate în mini-hoteluri. De asemenea, poți găsi în Thira foarte multe restaurante bune, iar superbele flori de pe străduțe te vor cuceri instant. Plaja neagră Kamari – Perissa te așteaptă și ea tot în Santorini, iar explicația pentru culoarea acesteia constă în relieful vulcanic al insulei, care a fost lovită de o explozie vulcanică foarte puternică în 1600 î. Hr. 

În Santorini există și un vulcan celebru, care ar trebui să erupă la un moment dat, dar șansele ca asta să se întâmple în viitorul apropiat sunt infime. Poți vizita vulcanul, unde vei fi transportat cu o barcă. În apropierea sa există și băi fierbinți, în care te poți relaxa după drumețiile obositoare. Dacă ești fanul apusurilor de soare spectaculoase, atunci nu îl poți rata pe cel din Oia, satul de la capătul insulei Santorini. Zona este foarte populară în rândul celor care vor să își ceară iubitele în căsătorie, iar aglomerația este uneori dificil de evitat. Totuși, modul în care soarele se retrage peste marea Egee face ca eforturile să fie meritate. 

Atena 

Dintr-un top al celor mai atractive destinații din Grecia nu avea cum să lipsească tocmai captiala istorică a acestei țări. Atena îți pune la dispoziție obiective precum Acropolele, Pantheonul, portul Pireu, dar și foarte multe alte clădiri istorice, restaurante și piețe. În Atena nu ai cum să te plictisești, iar grandoarea monumentelor istorice spune foarte multe despre măreția poporului grec. Avantajul capitalei este acela că oferă condiții foarte bune, din punct de vedere meteorologic, pe parcursul întregului an. Inclusiv iarna, temperaturile se învârt în jurul valorii de 10 grade celsius. Astfel, poți vizita oricând Atena, ceea ce este cât se poate de benefic, pentru că ai oportunitatea de a profita de ofertele agențiilor de turism fără să trebuiască să iei în calcul condițiile meteo. Atena este un important pol cultural, iar în oraș au foarte des loc evenimente și festivaluri la care merită să asiști. Totuși, ține cont de faptul că, în general, este foarte cald în oraș. Alege-ți haine comode, în culori deschise și nu uita ochelarii de soare acasă. 

Salonic

Salonic este cel de-al doilea oraș al Greciei, ca importanță economică și istorică. Interesant este faptul că, în trecut, celebrul Suleyman Maginificul a ordonat să se construiască Turnul Alb pe teritoriul Salonicului. Dacă ajungi acolo, nu trebuie să ratezi acest monument. De asemenea, fanii fotbalului pot profita de prezența în Salonic pentru a merge la un meci al celor de la PAOK. Atmosfera de pe stadion este absolut electrizantă, însă pasiunea grecilor depășește uneori limitele care asigură securitatea celor prezenți la evenimente, astfel că trebuie să fii foarte atent dacă decizi să mergi la o partidă. 

Grecia este o variantă de vacanță accesibilă și extrem de ofertantă din punct de vedere cultural. Dacă alegi să vizitezi Republica Elenă, nu rata Santorini, Atena și Salonic. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW