Şcoala auto Driver For Life prezintă toate informaţiile necesare, pe care persoanele care vor să obţină permisul trebuie să le cunoască înainte de a se înscrie la şcoală de şoferi. În prezent, maşina nu mai este considerată doar un lux, ci este un bun necesar pentru toată lumea, fiind cel mai confortabil mijloc de transport ce poate fi ales din multitudinea existentă. Astfel, este lesne de înţeles de ce foarte mulţi adolescenţi se gândesc încă din timpul liceului să se înscrie la şcoala de şoferi. Iată deci, care sunt condiţiile pe care va trebui să le îndeplinească o persoană pentru a putea obţine permisul în 2021.
Condiţii pentru a lua permisul de conducere
Aşa cum deja ştii probabil, în Codul Rutier este prevăzut faptul că pentru a obţine permisul de conducere pentru categoria B va trebui să fii major, mai exact să ai 18 ani împliniţi. Prin urmare, toţi cei care au împlinit deja această vârstă pot să obţină permisul pentru vehiculele care au o masă maximă autorizată de cel mult 3.5 tone.
Este necesar să precizăm faptul că poţi obţine permisul şi înainte de 18 ani sau înainte de 16 ani pentru conducerea vehiculelor din categoria B1. În această categorie sunt cvadriciclurile, care au o masă proprie sub 400 kg şi care au motoare cu ardere internă cu puterea de maxim 15kW. Acestea pot să fie echipate şi cu motoare electrice, dar puterea trebuie să rămână în pragul anterior menţionat.
Trecând peste vârsta, o persoană care vrea să obţină permisul de a conduce trebuie să fie aptă psihologic şi medical pentru a conduce pe drumurile publice. De asemenea, o altă condiţie se referă la dovada faptului că solicitantul s-a pregătit practic şi teoretic, în cadrul unor cursuri organizate în unităţile autorizate în acest sens.
Pentru a fi obţinut permisul de conducere, persoana în cauză va trebui să dovedească faptul că domiciliază sau are reşedinţa în zona în care se află serviciul public de permise, în care vrea să obţină carnetul şi să susţină examenul.
Cei care vor să obţină permisul trebuie să nu aibă condamnări prin hotărâri definitive, pentru infracţiuni din care a rezultat vătămarea corporală sau uciderea unei persoane, în urma nerespectării Codului Rutier.
Actele necesare pentru dosarul de permis
În conformitate cu DRPCIV, actele necesare pentru dosar sunt:
- Cererea tip completată;
- Fişa de şcolarizare pe care elevul o obţine de la şcoala de şoferi la care a făcut cursurile pentru pregătirea practică şi teoretică şi în care este consemnat şi avizul medical;
- Cazierul judiciar sau dacă este cazul, copia hotărârii de condamnare rămasă definitivă, în cazul în care condamnarea implică pedeapsa cu închisoarea cu executare sau amendă, copie a buletinului de eliberare sau copie a unui document care să dovedească plata amenzii;
- Chitanţă pentru contravaloarea permisului.
Dosarul va fi depus pentru înregistrarea şi programarea la examen. Pentru început va fi susţinută proba teoretică şi ulterior va fi susţinută proba practică, după ce a fost trecută cea teoretică.
În cazul în care sunt trecute ambele probe, candidatul obţine permisul auto. În cazul în care probă teoretică este picată, nu se va trece la proba practică, iar cursantul va trebui să susţină din nou această probă, după minim 15 zile de la susţinere, dar nu mai târziu de un an din momentul terminării şcolii de şoferi.
Foarte tare,o scoala de soferi care chiar i-si da interesul pentru a informa viitorii soferi. Felicitari ptr aceasta initiativa
Cea mai buna scoala de soferi din Bucuresti! Multumesc Driver For Life!