Transportul de țiței rusesc către Ungaria a fost oprit în Ucraina

George Lupu (www.b1tv.ro)

Furnizarea de petrol către Ungaria prin conducta de petrol Druzhba este temporar suspendată din cauza scăderii presiunii, a anunțat marți agenția de presă RIA citată de Reuters.

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán a convocat o ședință a Consiliului de Apărare al Ungariei, ca răspuns la închiderea conductei petroliere Druzhba și la incidentul loviturii cu rachete din Polonia.

„Ca răspuns la oprirea transferului de petrol prin conducta Druzhba și la lovirea teritoriului Poloniei de către o rachetă, prim-ministrul Viktor Orban a convocat Consiliul de Apărare al Ungariei, pentru ora 9 PM”, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, marți seară, pe Twitter.

Rusia furnizează în mod normal petrol prin ramura de sud a conductei Druzhba (Prietenia), prin Ucraina, către Ungaria, Slovacia și Republica Cehă.

Rusia a bombardat, marți, cel puțin șase orașe ucrainene și capitala Kiev, după ce Volodimir Zelenski a prezentat participanților la summitul G20 din Bali un plan de pace în zece puncte care să pună capăt războiului.

Două rachete au căzut în Polonia, la Przewodow, în apropiere de frontiera Ucraina, și au ucis două persoane. Un oficial de rang înalt din comunitatea americană de informații spune că a fost vorba despre două rachete de origine rusească, notează AP preluată de Express.co.uk.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW