Din punct de vedere medico-chirurgical, perfuzia reprezintă genul de remediu ce implică instituirea unui tratament medicamentos sau a unui volum de sânge în sistemul vascular al pacientului, cu scopul de a-l trata. Aceasta se poate realiza prin intermediul unor aparate particulare, cadențată (drop by drop), pentru a împiedica dezechilibrul schimbului de apă și a sărurilor minerale dintre sânge și țesuturi sau a tensiunii arteriale, fiind recomandată mai ales pentru cazurile de astm bronșic, pierderile mari de lichide, comă diabetică, hemoragii sau infarct miocardic.
În cazul în care pacientul se află în imposibilitatea de a merge la clinică sau nu doreşte deplasarea, fie că locuiește la distanță de spital ori are teamă de mediul spitalicesc, acesta poate alege confortul propriului domiciliu. Deoarece perfuzia este considerată mult mai eficientă decât tratamentul medicamentos, îți oferim toate informațiile necesare pentru un procedeu sigur!
Află mai multe detalii cu privire la serviciile de perfuzie la domiciliu
Fiind în mod continuu administrat de către un cadru medical certificat, tratamentul intravenos reprezintă o terapie practică, pentru o anumită categorie de boli, pornind de la deshidratare până la urgențele medicale. Aceasta se dovedește a fi practică, la mențiunea doctorului, depinzând de indicațiile pacientului, dacă acesta este gripat, răcit sau se confruntă cu grețuri în timpul dimineții.
Pentru mai mult confort, există serviciile de perfuzie la domiciliu, efectuate de profesionişti calificați. Mai multe informații poți descoperi chiar pe site-ul TruMed.ro. Tratamentul va fi prescris intravenos doar atunci când medicamentele nu pot fi administrate pe cale orală. De aceea, doza de medicamente care trebuie administrată este mai mare decât cea pe cale orală.
● Când sunt necesare perfuziile la domiciliu?
Perfuziile la domiciliu sunt propice pacienților care au început tratamentul în timpul internării, ce trebuie să continue terapia la domiciliu, pe perioada stabilită de medicul lor la externare. În plus, tratamentul intravenos este recomandat celor care au nevoie de tratament perfuzabil, pe termen lung, pentru infecții sau boli cronice, în cazul pacienților bolnavi de cancer, fiind necesară o cantitate suplimentară de lichide, precum și femeilor însărcinate.
● Care sunt avantajele serviciilor de perfuzie la domiciliu?
Beneficiul cel mai apreciabil constă în faptul că pacientul se simte confortabil din punct de vedere fizic și psihic, datorită întregii proceduri, desfășurate în siguranță. În afară de confort și siguranță, există și alte beneficii, precum prevenirea infecțiilor nosocomiale, economisirea semnificativă a timpului (pacientul câștigă timp nedeplasându-se la clinică, unitate medicală ori spital, programarea fiind telefonică), refacere și recuperare grabnică, monitorizare continuă din partea personalului medical, oportunitatea de a avea aproape o persoană cunoscută, riscul scăzut de infecție cu virusul SARS-COV-2, accesul mai facil la asistență medicală de înaltă calitate, în special pentru oamenii din zona rurală.
● Pentru ce tipuri de perfuzii poți opta?
Asistentul medical vine la domiciliul indicat pentru a duce la bun sfârșit practica imperativă terapiei intravenoase, în momentul în care pacientul apelează la asistența la domiciliu pentru administrarea perfuziilor. Poţi alege din mai multe categorii de terapie intravenoasă, perfuzabile, administrate în confortul casei tale: perfuzii pentru restabilirea echilibrului hidro-electrolitic, întremarea echilibrului acido-bazic, alimentare parenterală, perfuzii cu înlocuitori de plasmă ori perfuzii medicamentoase.
Un ac care este atașat unui tub de dimensiuni reduse este introdus în una din venele pacientului pentru a administra perfuzia. Tubul va fi afiliat unei pungi IV ce cuprinde medicamentele prescrise utilizării. Ulterior, soluția se va scurge lent în sânge odată ce este fixată pe venă.
Astfel, perfuzia la domiciliu reprezintă metoda simplă și convenabilă de tratament intravenos. Aceasta este extrem de utilă în special pentru pacienții ce nu se pot deplasa neînsoțiți către o unitate medicală.