miercuri, 8 aprilie, 2020
6.1 C
București

UE îi încurajeaza pe investitori să fie mai conştienţi de impactul pe care activităţile lor de afaceri îl au asupra mediului

UE pune la punct un cadru de reglementare care să îi încurajeze pe investitori să fie mai conştienţi de impactul pe care activităţile lor de afaceri îl au asupra mediului.

Preşedinţia Consiliului şi Parlamentul European au ajuns astăzi la un acord preliminar privind o propunere care introduce o nouă categorie de indici financiari de referinţă meniţi să ofere informaţii mai ample despre amprenta de carbon a unui portofoliu de investiţii.

‘Tranziţia către o economie durabilă, cu emisii scăzute de dioxid de carbon, ne impune să reanalizăm modul în care operăm în afaceri şi modul în care ne investim banii. Mulţumită acordului de astăzi, investitorilor le va fi mai uşor să aleagă proiecte, infrastructuri şi tehnologii care respectă mediul înconjurător, astfel încât să redirecţioneze fluxurile de capital către active verzi’, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor al României, statul care deţine în prezent preşedinţia Consiliului.

Un număr tot mai mare de investitori doresc să se asigure că investiţiile lor au un impact pozitiv asupra mediului. În acest scop, ei iau decizii investiţionale în funcţie de amprenta de carbon generată de proiectele sau de activele pe care le au în vedere, folosindu-se de indici care fac trimitere sau măsoară performanţa portofoliilor de investiţii. Totuşi, în prezent există o largă varietate de astfel de indici, cu obiective felurite şi a căror calitate şi integritate diferă.

Prin urmare, preşedinţia şi Parlamentul au convenit astăzi asupra unui instrument armonizat şi fiabil, cu ajutorul căruia să se aplice strategii de investiţii cu emisii scăzute de carbon, prin introducerea unei noi categorii alcătuite din două tipuri de indici financiari de referinţă: indici de referinţă ai UE pentru activităţile de tranziţie climatică, care îşi propun să reducă amprenta de carbon a unui portofoliu standard de investiţii.

Mai exact, acest tip de indici de referinţă ar trebui să fie stabiliţi avându-se în vedere întreprinderile care se înscriu pe o ‘traiectorie de decarbonizare’ cuantificabilă şi bazată pe date ştiinţifice până la finele anului 2022, în contextul obiectivului pe termen lung privind încălzirea globală prevăzut în Acordul de la Paris; indici de referinţă ai UE aliniaţi la Acordul de la Paris, al căror obiectiv, mai ambiţios, este de a selecţiona exclusiv componente care contribuie la reducerea emisiilor, în vederea respectării pragului de 2°C prevăzut în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

În plus, textul prevede obligaţia ca toţi indicii de referinţă sau familiile de indici de referinţă să explice în ce fel strategia lor de investiţii reflectă factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă, precum şi în ce fel metodologia lor respectă obiectivul reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

În final, textul reexaminează dispoziţiile existente din Regulamentul privind indicii de referinţă, prevăzând o prelungire a regimului de tranziţie pentru indicii de referinţă critici şi pentru indicii de referinţă ai ţărilor terţe până la finele anului 2021.
Acordul politic va fi transmis acum reprezentanţilor permanenţi la UE, spre aprobare. Apoi va fi revizuit de către experţii jurişti-lingvişti. Parlamentul şi Consiliul vor fi invitate să adopte în primă lectură regulamentul propus.

1 COMENTARIU

  1. The Weather 3/7 God Jesus 3/7; Weather 16 Jesus Christ 16; THE Weather 25 Elijah Tishbite 25; THE WEATHER 32 ELIJAH TISHBITE 32; W.EA.THE.R. W-White, EA-Elijah, THE-Tishbite, R-Red. Jesus Christ and Elijah Tishbite in white and red. Acestea sunt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definiția cerească, prin care vremea e creată pe Terra și pe celelalte planete din Cosmosul infinit. Albul și roșul sunt culorile principale din Casa Raiului în care stau, construcție cerească unică și neprețuită.
    Emisiile de dioxid de carbon de la mașini, fabrici etc. NU influențează cu nimic vremea pe Terra. Păcatele foarte multe ale oamenilor și lipsa pravilei zilnice influențează funcționarea vremii pe Terra. Explicați cine orientează un uragan sau taifun spre o țară anume? Cine orientează un vârtej de vânt spre un oraș anume? Acestea au o țintă precisă și sunt orientate de Cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Eurogrupul încearcă să găsească riposta economică la pandemie

Cei 19 miniștri de Finanțe ai țărilor membre ale zonei euro (Eurogrupul) s-au întâlnit marți, 7 aprilie,...

Produse de igienă, distribuite de Poșta Română la Baia Mare

Poşta Română a început distribuirea a 50.000 de pachete cu produse de igienă printr-un program de ajutorare...

Economia nu mai are răbdare

Economia mondială se află într-un moment de cumpănă, fără a ști ce ne așteaptă în următoarele luni,...

TRENDING

1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României,...