miercuri, 8 iulie, 2020
19.6 C
București

Un nou plan de colaborare între patronatele din România și Consiliul Economic și Social European

Preşedintele UGIR şi al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), domnul George Constantin Păunescu, a avut joi o întâlnire cu preşedintele Consiliului Economic şi Social European (CESE), domnul Jacek Krawcyzk. La întâlnire a participat și președintele Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO), domnul Laurențiu Plosceanu.

Discuțiile dintre cei doi președinți au vizat consolidarea și concertarea relațiilor în cadrul Grupului I patronal din CES European și analiză comparativă a evoluțiilor economico-sociale din Polonia și România în contextul dinamicilor geopolitice recente.

De asemenea, s-a discutat despre evaluarea posibilităților concrete de promovare a proiectului Inițiativei celor 3 mari prin acțiuni comune la CESE și a altor Instituții Europene. Totodată, s-a pus accent pe rolul potențial al portului Constanța în redefinirea mutual avantajoasă a traseelor de transport maritim către și dinspre Europa.

La finalul întâlnirii, cei trei au reiterat angajamentul ferm de a continua şi extinde parteneriatul dintre patronatele din România şi CES European.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ