1.4 C
București
marți, 26 ianuarie

Un telescop NASA descoperă două noi planete la cinci luni după lansare

Un telescop orbital de detectare a planetelor, conceput pentru a localiza planetele de dincolo de sistemul nostru solar, a descoperit două planete îndepărtate în această săptămână, la cinci luni de la lansare din Capul Canaveral, Florida, au declarat joi oficiali NASA, relatează Reuters.

Telescopul NASA, cunoscut sub numele de TESS, a făcut descoperirea a două noi planete denumite “super-Pământ” și “Pământ fierbinte” în sisteme solare situate la cel puțin 49 de ani-lumină, marcând prima descoperire a satelitului de la lansarea sa din luna aprilie. 

TESS are o misiune de doi ani, presupunând o investiţie de 337 milioane de dolari, pentru a extinde catalogul astronomilor despre așa-numitele exoplanete, planete care se rotesc în jurul stelelor îndepărtate. 

În timp ce cele două planete sunt prea calde pentru a susține viața, directorul ştiinţific adjunct al TESS, Sara Seager, așteaptă multe alte descoperiri.  

“Va trebui să așteptăm și să vedem ce altceva descoperă TESS. Știm că planetele sunt acolo, luminând cerul noaptea, așteptând să fie găsite”, a declarat Seager pentru Reuters.  

TESS este proiectat să construiască pe baza lucrării predecesorului său, telescopul spațial Kepler, care a descoperit cea mai mare parte a celor 3700 de exoplanete documentate în ultimii 20 de ani și care a rămas fără combustibil. NASA se așteaptă să identifice alte mii de planete necunoscute anterior, poate sute dintre ele de dimensiunea Pământului sau a “super-Pământului”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW