13.8 C
București
joi, 6 mai

Unchiul lui Bashar al-Assad, condamnat la închisoare de un tribunal din Paris

Rifaat al-Assad (82 de ani), unchiul actualului lider sirian Bashar al-Assad, a fost condamnat miercuri de un tribunal din Paris la patru ani închisoare, sub acuzaţia de a-şi fi constituit în mod fraudulos în Franţa un vast patrimoniu estimat la 90 milioane de euro.

Tribunalul a pronunţat confiscarea patrimoniului respectiv. Rifaat al-Assad, absent de la proces din motive medicale, dar reprezentat de avocaţii săi, este de asemenea acuzat de spălare de bani în bandă organizată şi de deturnare de fonduri publice siriene în perioada 1996-2016. Presa franceză mai relevă că Rifaat al-Assad, rezident britanic, în fruntea unui imperiu imobiliar în Europa şi care se prezintă drept un opozant al nepotului său, Bashar al-Assad, este de asemenea condamnat pentru „spălare de bani, fraudă fiscală agravată”, precum şi pentru munca la negru a personalului casei. A fost în schimb relaxat pentru fapte din perioada 1984-1996 legate de chestiuni juridice. Avocaţii au făcut deja recurs.

Potrivit informaţiilor apărute în presa franceză, printre bunurile ce i-au fost confiscate în Franţa figurează două hoteluri particulare situate în cartiere luxoase ale Parisului, circa 40 de apartamente, un castel şi crescătorii de cai în departamentul Val-d’Oise… I s-a confiscat inclusiv o proprietate la Londra.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW