Unde mergem

Astăzi. La Opera Naţională Bucureşti, de la 18.30, ”Nabucco”. Nabuccoeste o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842.

La Clubul-reastaurant ”Dancing Lobster” (str. Glodeni nr. 3, Clădirea C22, Bucureşti, tel. 0770.690.886), de la 20.30, seară de fado: Clàudia Madeira. Alături de solistă, pe scenă vor urca frații chitariști Sandro Costa (Guitarra Portuguesa) și Miguel Costa (Viola de Fado). Program: Acces de la 19:30. Ora începerii concertului: 20:30. Durată concert: două reprize de 45 de minute.

Mâine. La Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu 89, tel: 021 210 51 08 / 0728 138 265 email: office@teatrulmetropolis.ro), de la 19.00, ”Hamlet”. De William Shakespeare / Regizor: Victor Ioan Frunză / Scenografie: Adriana Grand / Muzica: Tibor Cári. Distribuție: Andrei Alexandru Huţuleac, George Costin, Alexandru Pavel, Andreea Grămoșteanu / Mirela Zeta / Alin Florea, Codrin Boldea, Nicoleta Hâncu.

10-20 octombrie. Luna octombrie sosește cu unul din cele mai importante și longevive festivaluri de teatru independent! Bucharest Fringe” (Maratonul Teatrului Independent), care a ajuns la cea de-a Noua Ediție. Anul acesta festivalul se va desfășura exclusiv la Teatrul Apropo (Bd. D. Pompeiu nr 8, lângă stația de metrou Pipera).

Până la 27 octombrie. La Muzeul Naţional Grigore Antipa, expoziţia ”Grădina sălbatică – de 111 ani în inima Bucureştiului”. Optzeci de fotografii surprind momente din istoria Grădinii Sălbatice din inima Bucureștiului, o „bijuterie ecologică” născută acum 111 ani, menită să pună în valoare clădirea muzeului ridicat în vecinătatea ei și să-și împartă povestea de viață cu el.

Până la 3 noiembrie. La Muzeul Dr. Nicolae Minovici (str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1, Bucureşti), expoziţia ”Curiozităţi arhitectonice bucureştene: Gheorghe Leahu”. Arhitect și acuarelist, Gheorghe Leahu s-a născut la 10 mai 1932 la Chişinău, iar în 1940 a ajuns la Bucureşti împreună cu familia. În perioada 1957-1991 a lucrat ca arhitect în cadrul Institutului Proiect Bucureşti, care realiza planurile urbanistice şi de arhitectură pentru Capitala României, fiind responsabil pentru proiectarea unor clădiri emblematice construite între anii 1970 – 1980. Printre locurile imortalizate de Gheorghe Leahu amintim: Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor, Liceul de muzică Dinu Lipatti, Piața Gării de Nord și Magazinul Sora, Gara Obor, Biserica Popa Chițu, Str. Doamnei, Biserica Lutherană și blocurile din Piața Palatului, Turnul Bărăției, Pasajul Victoriei în fața Palatului Telefoanelor și Biserica Rusă.

Sursa: zilesinopti.ro

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW