12.6 C
București
marți, 20 aprilie

Unde poți schia în Bulgaria? Top 3 destinații de vis unde pârtiile fac senzație!

Bulgarii au început de câțiva ani să investească masiv în turism. Și-au dat seama că este o nișă care poate aduce mulți bani și nu au stat pe gânduri. Au dezvoltat stațiunile de pe litoral, dar nu au lăsat în derivă nici destinațiile montane. Așa, că Bulgaria, deși are jumătate din suprafața muntoasă a României, este în topul destinațiilor europene. 

Litoralul bulgăresc este, de asemenea, foarte căutat, în special de către români. Majoritatea celor care au mers în vacanță în această țară au spus că așteptările le-au fost depășite. Hoteluri grandioase, curățenie, plaje superbe, opțiuni de  all inclusiv și prețuri decente. Așa că, iarnă sau vară, Bulgaria reprezintă o opțiune de luat în seamă atunci când este vorba despre vacanțe! Specialiștii în turism afirmă că un sejur petrecut la vecinii noștri poate ajunge cu mult mai ieftin decât unul achiziționat într-o stațiune montană de la noi din țară. 

Dacă te gândești să mergi la schi iarna aceasta, uite care sunt destinațiile montane de top din Bulgaria:

  • Bansko se află la o distanță de 540 de kilometri distanță de București, adică la un drum de aproximativ nouă ore cu mașina. Orașul este situat la 925 metri altitudine, iar zonele unde sunt poziționate pârtiile ating 2000-2600 de metri înălțime. Stațiunea este recunoscută pentru cea mai bună zăpadă și cel mai lung sezon de schi din Bulgaria, adică din 15 decembrie până în 15 mai. Pârtiile de schi sunt situate în partea de nord a munților Pirin, iar cea mai lungă dintre acestea are 16 kilometri. Stațiunea Bansko are aproximativ 75 de kilometri de domeniu schiabil, iar aproape jumătate din acest traseu are o dificultate ușoară și medie. Așa că nu trebuie să îți faci griji dacă nu ești un schior profesionist! Pentru începători, sunt recomandate pârtiile Banderishka Polyana și Bansko, iar schiorii avansați pot încerca pârtiile Plato (una dintre cele mai bune domenii schiabile care oferă o panoramă superbă asupra orașului) sau Tomba (aici se organizează anual curse de Cupă Mondială). Este important de știut faptul că Bansko se află pe lista celor mai bune centre de schi din Europa Centrală și de Est. 

Așadar, pentru o vacanță în Bulgaria, această destinație va fi excelentă pentru oricine iubește sporturile de iarnă și peisajele montane. 

  • Stațiunea Pamporovo este situată la 440 de kilometri distanță de București, în inima muntelui Rodopi. Este recunoscută ca fiind cel  mai sudic domeniu schiabil din Bulgaria. Asta însemnă că, dacă vei alege să-ți petreci vacanța aici, o să ai parte de zile cu mult soare pe pârtii foarte prietenoase cu schiorii începători. Pamporovo dispune de 50 de kilometri de pârtie, cinci telescaune și nouă teleferice. Pădurile de pin ce înconjoară traseele de schi oferă priveliști de neuitat, iar prețurile sunt rezonabile chiar și în plin sezon.
  • Stațiunea Chepelare este mai puțin cunoscută, dar e de o frumusețe deosebită și cu un cadru natural ca o pictură. Orașul se află la 10 kilometri distanță de Pamporovo, iar pentru a schia pe pârtia Mechi Chal, turiștii pot utiliza unul dintre cele mai moderne  lifturi din Europa, care poate transporta peste 2000 de persoane într-o oră. Stațiunea este potrivită și pentru familii, deoarece pune la dispoziție un club de schi pentru copii. Domeniul schiabil din această stațiune are 20 de kilometri și dispune de pârtii cu dificultăți diferite. 

Așadar, dacă vrei să încerci o pârtie din afara țării, dar la prețuri rezonabile, Bulgaria îți oferă tot ce îți poți dori: peisaje frumoase, un domeniu schiabil modern și un raport preț-calitate excelent!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW