3.7 C
București
joi, 4 martie

Ungaria: A început campania de vaccinare cu Sputnik V

În dezacord cu Comisia Europeană, Ungaria a început vineri, 12 februarie, campania de vaccinare cu vaccinul rus anti-coronavirus Sputnik V.

“Astăzi, noi am început vaccinarea cu Sputnik V și ea se derulează în centrele de vaccinare desemnate de autorități”, a declarat la o conferință de presă directoarea generală a Sănătății, Cecilia Muller. Ungaria este, practic, prima țară membră a Uniunii Europene care aprobă vaccinarea cu SputnikV. Încă de luna trecută a fost anunțată o comandă de 2 milioane de doze cu acest vaccin, livrabil de-a lungul a trei luni. Este vorba de o cantitate de vaccin suficientă pentru un milion de pacienți.

Ungaria, a anunțat premierul Viktor Orban vineri, la posturile de radio, este prima țară a UE care a aprobat și vaccinul de producție chineză Sinopharm, din care a comandat 5 milioane de doze, utilizabile la vaccinarea, până la Paște, a peste 2,5 milioane de persoane. Premierul Orban și-a justificat alegerea vaccinurilor rus și chinez afirmând că, “cu fiecare zi petrecută așteptând Bruxellesul, pierdem sute de vieți în Ungaria”.


Foto: By Fehérvár Televízió – Müller Cecília az idei Szent István-díjas, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99225559

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW